NieuwsWieringermeer

Aldi vraagt opnieuw vergunning aan voor locatie huishoudschool

Nieuwe locatie Aldi (Google streetview)
Foto – Google streetview

WIERINGERWERF – Supermarktketen Aldi heeft bij de gemeente Hollands Kroon opnieuw een vergunning aangevraagd voor de sloop en nieuwbouw aan het Ingenieur Smedingplein. Eerder kreeg de aanvrager al toestemming van de gemeente, maar bezwaren van collega grootgrutters (Deen en Lidl) en de Zakenclub Wieringerwerf vertraagden het proces.

Het pand, waar Aldi haar oog op heeft laten vallen, op de hoek van de Schipperskade en Ingenieur Smedingplein  was in het verleden de huishoudschool. Later vestigde ont­wer­per en pro­du­cent van be­drijfs­kle­ding Reck-less design zich in dit pand. Dit bedrijf is inmiddels verhuist naar het centralere gelegen Almere.

De bezwaarmakers tegen de verhuizing van Aldi waren van mening dat de gemeente Hollands Kroon ten onrechte medewerking heeft verleend aan een versnelde wijziging van het bestemmingsplan. De commissie bezwaarschriften stelde de bezwaarmakers in het gelijk. Met de nieuwe aanvraag wordt het normale proces voor de bestemmingswijziging opgestart. De vertraging was een streep door de rekening van Aldi die de nieuwe vestiging, van 1500 vierkante meter met 80 parkeerplaatsen, eind van de zomer wilde openen.

Met het vertrek van Aldi aan de Brinkweg is bijna alle middenstand verdwenen in deze hoek van Wieringerwerf. Aldi zal het pand proberen te verkopen. De volledige aanvraag van de Aldi is te vinden op de website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Laat meer zien
Back to top button