NieuwsVerenigingsnieuwsWieringermeer

Andries Koens kundig fotograaf in fantasiewereld

'Fotoclub Het Derde Oog 'Elfia' Andries Koens'
‘Fotoclub Het Derde Oog ‘Elfia’ Andries Koens’

WIERINGERWERF – Tijdens het jaarlijkse clubuitje op zaterdag 23 april reisden de leden van fotoclub Het Derde Oog af naar Kasteel de Haar in Haarzuilens, waar het evenement ‘Elfia’ plaatsvond. Bij het naderen van het kasteel kwamen elfen, nimfen, heksen, piraten, ridders, aliens en vele andere Fantasy figuren de leden al tegemoet. Het was een walhalla voor fotografen en voor mensen die graag gezien en gefotografeerd worden.

Ondanks de uiterste zorg die aan de kostuums en make-up was besteed, viel het op originele wijze vastleggen van de figuranten niet mee. De prachtig aangelegde tuinen van het sprookjeskasteel waren bevolkt met duizenden bezoekers. Een storende achtergrond was daardoor bijna onvermijdelijk. Sommige modellen werden omringd door een ondoordringbaar woud van fotografen, wat de persoonlijke aansturing bemoeilijkte. Ook is het niet eenvoudig om als fotograaf nog iets toe te voegen aan iets wat van zichzelf al heel mooi is.

Afgelopen maandag keerden de leden weer even terug in ‘Elfia’-sferen tijdens de bespreking van het aldaar gemaakte fotowerk. Leen van Nieuwenhuijzen wist de derde plaats te behalen met zijn foto van een stoere piraat. Ria Pöhler werd tweede met een zwart-wit opname van een griezelige man met donkere ronde brillenglazen. Winnaar van de avond was Andries Koens met een fraaie afbeelding van een blauwe nimf. Deze dame is mooi beeldvullend ingekaderd en kijkt je recht aan, twee elementen die deze foto sterk maken. Bijzonder zijn verder de blauwgroene tinten en verlengde neus.

Afbeeldingen van de griezels en lieflijke wezens van ‘Elfia’ zijn te bewonderen op de website www.fotoclubhetderdeoog.nl, bij de clubavond van 12 september. De site bevat ook algemene informatie over de fotoclub. Komende maandag staat het thema ‘Spanning’ op de agenda. De avond begint om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur) en vindt plaats in zaal 4.10 van de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Wie vrijblijvend een clubavond wil bijwonen, kan contact opnemen met Leen van Nieuwenhuijzen, via info@fotoclubhetderdeoog.nl of telefoonnummer 0227-501837.

Laat meer zien
Back to top button