NieuwsRegionaal nieuwsWieringermeer

Audities voor de opera Straal

Opera straalNOORDKOP – Er is een leuk nieuw initiatief dat we graag even onder de aandacht van de muzikale lezers van De Meerpeen willen brengen. Volgend jaar wordt de opera Straal uitgevoerd. Dit is een project onder leiding van dirigent Ton van der Kieft die in de polder bekend is als dirigent van de bigband Miss Jones en als inval dirigent bij Creona. Ton is de artistiek leider en dirigent van het project. De muzikale composities voor het project zijn gemaakt door de, ook in de Wieringermeer bekende, Den Oeverse componist en arrangeur Dirk Keijzer.

Het verhaal
Presentator Wolf W. Willemse wil bewijzen dat iedereen beroemd kan worden en uit het studiopubliek wordt Jochem (artiestennaam Max) uitgekozen door een blinde “show-ziener”. Jochem heeft echter niet zo veel talent en wil ook eigenlijk niet, maar zijn ambitieuze moeder pusht hem en schuwt geen middel om haar zoon beroemd te maken. Hij moet aan de gang met zanglessen, mediatraining, acteerlessen, conditietraining, poseren en hij moet dag en nacht door. Stella, de vriendin van Jochem voelt zich achtergesteld en hij verbreekt zelfs de relatie. In een ultieme poging hem terug te winnen zingt zij een lied “alleen voor de liefde” en Jochem gaat om. Wolf hoort dit lied en Stella blijkt een natuurtalent! Het is Stella die nu beroemd wordt en Jochem verdwijnt naar de achtergrond……

Audities
Voor de productie kan nog auditie worden gedaan. Op zaterdag 26 november gaat men op zoek naar invulling voor de volgende rollen:

  • Presentator Wolf (hoofdrol): vacant
  • Jochem (hoofdrol): vacant
  • Mac, assistent van Wolf (bijrol):        vacant
  • Jan Stanislavski, acteurdocent (bijrol): vacant
  • Bambi, danslerares (bijrol): vacant

De audities worden gehouden in het Bruno gebouw (voormalig jongerencentrum BukBuk), Pastoor van Muijenweg 12, 1852 EH Heiloo. De repetities starten eind december en zijn hoofdzakelijk op maandag en/of dinsdagavond. En de voorstellingen worden gehouden van 24 t/m 26 maart en 31 maart t/m 2 april 2017.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een rol, stuur dan een mail naar audities@operastraal.nl met je persoonlijke gegevens (graag met foto), ervaring en opleiding en vermeldt in welke rol je geïnteresseerd bent (opnamen/filmpjes welkom).

Voor vragen of meer info kan er contact worden opgenomen met artistiek leider en dirigent Ton van de Kieft 06-21531174 (maandag t/m vrijdag tussen 12.00 en 16.00 uur) of mail naar audities@operastraal.nl.

Laat meer zien
Back to top button