GemeentenieuwsNieuwsPolitiekWieringermeer

Bijeenkomst raad en belangengroepen herstructurering Wieringerwerf

Logo Hollands Kroon vlagWIERINGERWERF – In juni 2016 heeft de gemeenteraad het vlekkenplan voor de herstructurering van Wieringerwerf vastgesteld. Dit plan is het resultaat van gesprekken met een aantal partijen, waaronder belangengroepen en inwoners.

Beeldvormende bijeenkomst
De gemeenteraad wil graag in gesprek met deze groepen om zich een completer beeld te vormen over de noodzaak en het nut van de herstructurering. Om die reden organiseren zij op 15 november een beeldvormende bijeenkomst in het voormalige pand van de Rabobank aan de Brinkweg 17 in Wieringerwerf. Als u deze avond bij wilt wonen dan kunt u zich tot en met 14 november aanmelden via projecten@hollandskroon.nl. De belangengroepen en inwoners die bij de vorige bijeenkomsten over de herstructurering aanwezig waren, hebben een persoonlijke uitnodiging ontvangen.

Programma
Het programma van deze avond ziet er als volgt uit:

  • 19.30     Inloop
  • 20.00     Korte toelichting stand van zaken
  • 20.15     Toelichtingen belangengroepen (zoals Zakenclub, onderwijs,
    Wooncompagnie en Stichting (Sport en Welzijn)
  • 21.00     Pauze
  • 21.15     Vragen raad en beeldvorming
  • 22.00     Afsluiting

Wat is de herstructurering Wieringerwerf?
Wieringerwerf is één van de vier hoofdkernen in Hollands Kroon en heeft een belangrijke regionale functie. Om de leefbaarheid en het voorzieningenniveau in deze kern op peil te houden, moeten er voor de toekomst van het dorp gerichte keuzes gemaakt worden voor de inrichting (herstructurering). De riolering in het oudste gedeelte van Wieringerwerf moet worden vervangen en is de aanleiding om ook andere zaken op te pakken. Om keuzes te maken wat opgepakt moet worden is het eerste half jaar van 2016 met een aantal partijen, waaronder belangengroepen en bewoners, gesproken. Hieruit is een vlekkenplan ontstaan. Bekijk hier het vlekkenplan Wieringerwerf.

 

Laat meer zien
Back to top button