NieuwsWieringermeer

Buurtbus 416 rijdt tijdelijk niet op zaterdag

WIERINGERMEER – Vanwege een nog altijd te krap chauffeursbestand rijdt buurtbus 416 (Schagen – Kreileroord) in de maanden augustus en september niet op zaterdag. Ondanks diverse pogingen het chauffeursbestand uit te breiden blijft buurtbusvereniging “De Noordkop”, die verantwoordelijk is voor de instandhouding van buurtbuslijn 416, tegen haar grenzen aanlopen. Met name in de Wieringermeer neemt het aantal beschikbare vrijwilligers voor het rijden van de buurtbus stelselmatig af. Sommige chauffeurs rijden momenteel drie of vier keer per week, een situatie die op langere termijn niet is vol te houden.

De vereniging betreurt het genomen besluit, dat met name de kleine kernen Kreileroord, Slootdorp, Wieringerwaard en Oudesluis zal treffen, maar kan niet anders door het grote gebrek aan vrijwilligers in de zomermaanden. Wanneer deze situatie blijft aanhouden zal op termijn de dienstregeling mogelijk ook structureel moeten worden gereduceerd.

Nieuwe chauffeurs welkom
Mochten er dames of heren zijn die zich op vrijwillige basis wekelijks als chauffeur voor de buurtbus
willen inzetten dan kunnen zij contact opnemen met de secretaris van buurtbusvereniging De Noordkop, secretaris416@outlook.com. Rijbewijs B, enige jaren rijervaring en een positieve, hulpvaardige instelling zijn voldoende bagage voor een leuke en dankbare bezigheid.

Laat meer zien
Back to top button