NieuwsWieringermeer

Buurtbus op zoek naar chauffeurs

KREILEROORD – De buurtbus in Noord-Holland Noord rijdt alweer vanaf 22 maart. Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan zijn alle buurtbussen voorzien van kuchschermen, ventilatie-units en actieve luchtfiltering. Landelijk onderzoek van TNO heeft aangetoond dat met deze aanpassingen de buurtbussen op deze wijze weer verantwoord de weg op kunnen. Connexxion heeft daarom alle buurtbussen laten ombouwen. Wel blijft het dragen van een mondkapje in de buurtbus verplicht.

Na een jaar stilstand is er bij de 416-bus een dringende behoefte aan een aantal nieuwe chauffeurs ontstaan. Lijkt het u leuk om wekelijks enige uren de buurtbus te rijden op het traject Schagen-Oudesluis-Anna Paulowna-Wieringerwaard-Slootdorp-Wieringerwerf-Kreileroord, dan is men dringend op zoek naar u. De bussen rijden volgens een vast schema, zodat andere planningen hieromheen gemakkelijk ingedeeld kunnen worden.

Natuurlijk is het altijd mogelijk om een keertje te ruilen of een aantal weken op vakantie te gaan. De inzet van de buurtbus berust volledig op enthousiaste vrijwilligers. Zonder vrijwilligers rijdt er geen buurtbus!!! U wilt toch niet dat onze kleine kernen in de regio zonder aansluiting op het OV-netwerk komen te zitten? Geef u daarom op als vrijwillig chauffeur en help mee de lijn 416 in stand te houden. Rijbewijs B en enige jaren ervaring zijn voldoende om als chauffeur te kunnen rijden. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: secretaris416@outlook.com

Laat meer zien
Back to top button