NieuwsWieringermeer

Buurtcirkel in Hollands Kroon

WIERINGERWERF – Aanstaande dinsdag wordt de aftap gegeven voor een Buurtcirkel in Hollands Kroon. Dit gebeurt tussen 16.30 en 18.00 uur in de Cultuurschuur in aanwezigheid van wethouder Mary van Gent.

Een Buurtcirkel is een groep van 9 tot 12 mensen die bij elkaar in de buurt wonen. Ieder woont in zijn of haar eigen huis. De Buurtcirkel brengt de mensen met elkaar in contact. Zo weet men elkaar te vinden en kan men iets voor elkaar betekenen. Daarbij draait het vaak om kleine dingen. Gaat iemand bijvoorbeeld liever niet alleen naar de tandarts of dokter? Dan is er vast wel iemand uit de Buurtcirkel die met je mee wil gaan. En je kunt natuurlijk samen leuke dingen doen. Af en toe samen koken, sporten of een lange wandeling maken.

Een Buurtcirkel komt wekelijks bij elkaar onder begeleiding van een coach en een vrijwilliger uit de buurt. De Buurtcirkel in Hollands Kroon is in samenwerking met de gemeente, zorg- en welzijnspartijen, Wooncompagnie, de landelijke Buurtcirkel en Wonen Plus Welzijn opgezet. Voor meer informatie kan contact worden opgenomen met: C.devries@wonenpluswelzijn.nl of via 0224 – 273140.

Laat meer zien
Back to top button