NieuwsRegionaal nieuwsWieringermeer

Cursus reanimatie volgen

Foto: Hartstichting

HOLLANDS KROON – De oliebollen en het vuurwerk zijn al weer verleden tijd. Voor de Stichting AED Wieringen/ Wieringermeer is ook dit jaar weer een uitdaging. Hoe kunnen er steeds meer burger hulpverleners komen?

In alle kernen van Hollands Kroon, en op diverse buitenwegen, hangen de bekende groene AED kasten. Maar om ze goed te kunnen gebruiken zijn gecertificeerde mensen nodig. Mensen die kunnen reanimeren en weten hoe een AED te gebruiken. U heeft geen voorkennis nodig om te leren hoe u moet reanimeren en hoe een AED te gebruiken. Wel moge duidelijk zijn dat het reanimeren het belangrijkste is. De AED is een (zeer gewenst) hulpmiddel bij een reanimatie. Eén dagdeel is al voldoende om te het te leren.

Stichting-AED Wieringen Wieringermeer, gaat zich ook dit jaar weer inzetten voor het vergroten van het aantal gecertificeerde burger hulpverleners. Enerzijds door informatie te verstrekken en anderzijds door directe medewerking aan instructeurs en instructrices die de noodzakelijke cursussen geven. Daarom zult u de stichting ook dit jaar weer tegenkomen op diverse locaties en bij diverse evenementen.

Wilt u een reanimatie cursus volgen meld u dan aan via de website of stuur een mail naar
e.klompenburg@vodafonethuis.nl of naar edithvandebovenkamp@gmail.com (instructrice).

Laat meer zien
Back to top button