KorfbalNieuwsSportWieringermeer

D1 wint ook laatste thuiswedstrijd

WIERINGERWERF – Op zaterdag 16 oktober speelden alle 3 de teams van Vido op het complex aan de Dr. Tamsmalaan in Wieringerwerf. De E moest tegen Apollo uit Heerhugowaard, de D2 tegen Celeritas uit Alkmaar en de D1 die vorige week kampioen zijn geworden ook tegen Apollo. De E begon de korfbalzaterdag en moest het opnemen tegen Apollo. Uit werd met grote cijfers van dit team verloren dus ze konden aan de bak. Vido speelde de eerste helft goed en kon gevaarlijk worden op de momenten dat er goed geschakeld werd van de verdediging naar de aanval. Beide ploegen verdedigden rondom de korf goed dus het moest echt van het snelle samenspel komen om goed vrij te komen. Beide ploegen kregen kansen, maar het was Vido die de meeste kansen creëerden en kon zorgen voor een 5-0 voorsprong met de rust. Na de rust waren de ploegen echt aan elkaar gewaagd en werd en er maar 1x gescoord. De einduitslag was 6-0 in het voordeel van Vido; doelpunten werden gemaakt door Thijmen Roelofsen (3x), Zilvan Koopman (2x) en Arsema Tesfalem. De strafworpenserie werd gewonnen door Apollo met 2-0.

De D2 moest het opnemen tegen Celeritas. Waar vorige week erg goed gespeeld werd tegen de grote kinderen van Kleine Sluis, stond nu weer een team te wachten met erg lange spelers. Ondanks het lengte overwicht aan de Alkmaarse kant wist Vido direct na de uitworp te scoren; het was Sterre Koopman die na vlot samenspel vrij kwam onder de korf. Daarna ging het gelijk op, maar had Vido wel moeite met het snelle schakelen van Celeritas na de aanval. Met rust stond het 5-3 in het voordeel van Celeritas en de doelpunten aan Celeritaszijde waren onoplettendheidjes aan Vido kant. In de rust aangegeven dat er feller gespeeld moest worden en dat gebeurde ook, maar het lengte verschil en het fysieke overwicht was bepalend en kon Celeritas uitlopen naar een 8-3 voorsprong. Door 2 blessures aan Vido zijde moest er gewisseld worden en zorgden Emma en Joost Gouwenberg voor spanning terug in de wedstrijd; het werd 7-8. Gelukkig kon Zilvan Koopman na even kort aan de kant gezeten te hebben er weer in. In het laatste wist toch Celeritas nog een doelpunt te maken en won deze wedstrijd met 9-7. Celeritas werd kampioen, maar Vido heeft laten zien dat ook tegen teams met grotere tegenstanders haar mannetje staat.

De D1 was al kampioen, maar Apollo kon door winst tegen Vido uitkomen op een gelijk aantal winstpunten en dus ook kampioen worden. De nummer 2 maakte het Vido in de eerste helft erg lastig. Vido had de neiging dicht op elkaar te spelen en de passes kwamen niet echt lekker aan. Beide ploegen kwamen tot aanvallen, maar Vido nam de leiding en met rust stond het 2-0 door doelpunten van Joost Gouwenberg. Na de rust kwam dit vak weer in de aanval en door goed uitverdedigen werd de bal vaak onderschept waardoor Apollo nauwelijks tot aanvallen kwam. De aanvallen werden beter opgezet dan in de eerste helft, maar Vido was niet echt gelukkig in het afronden van de kansen. Het was Emma Gouwenberg die in dit vak wist te scoren, waarna vlak hierna de vakwissel plaats vond. Het tweede aanvalsvak verdedigde net zo goed uit als het eerste aanvalsvak waardoor in de tweede helft Apollo eigenlijk niet gevaarlijk werd in de aanval. Maja Kobzdej en Vicky Zhu zorgden voor de eindscore van 5-0. Ongeslagen kampioen!

Volgende week staat de inhaalwedstrijd van de E tegen DSO uit Alkmaar op het programma. Deze wedstrijd is verzet aangezien DSO op het reguliere moment geen volledig team kan samenstellen. Beide ploegen hebben op dit moment 8 wedstrijdpunten en het team welke wint zal dus kampioen worden. Een inhaalwedstrijd waarin nog zeker wat te halen valt.