NieuwsWieringermeer

Daar aan de waterkant!

MIDDENMEER – Een mooi plaatje zo bij het vallen van de avond. Henrie Schouten uit Middenmeer is sinds kort fervent hengelaar. Aangestoken door zijn jongste dochter die een aantal keren met de zoon van een kennis uit het dorp mee was gaan vissen en daar veel lol aan beleefde. Dus zelf op zoek naar vissersgerei. Op het internet trof hij een set aan van 5 vrijwel ongebruikte hengels voor een mooi prijsje. De oude eigenaar gebruikte deze niet meer dus de koop was snel rond. Eén probleem, de verkoper woonde in het oosten van het land. Het aloude “meet me in the middle” werd van stal gehaald. Zo werd afgesproken dat ergens in Friesland, Pingjum om precies te zijn, de deal zou worden afgerond. Inmiddels is het hele gezin regelmatig aan de Westfriese vaart te vinden om hun gezamenlijke nieuwe hobby uit te oefenen.

Tijdens het tien minuten durende interview heeft oudste dochter zeker drie keer beet. Normaal een klusje voor Henrie om de vis los te peuteren en weer in het water terug te gooien. Dit keer is het de beurt van zijn vrouw die net met de jongste spruit aan komt fietsen om de vis te redden.

De familie Schouten woont inmiddels zo’n vijf jaar in Middenmeer en het bevalt ze prima. “Mijn vrouw komt uit Opperdoes en zelf ben ik opgegroeid in Nunspeet.” Waarom ze naar Middenmeer zijn verhuisd? “We reden indertijd wat rond in de regio om huizen te bekijken en sfeer te proeven op diverse plaatsen. Ik had zelf nog nooit van Middenmeer gehoord, ik weet niet eens zeker of mijn vrouw bekend was met het dorp” zegt Henri lachend.” Ik vond Middenmeer direct wel wat hebben, een goede sfeer en veel groener dan Opperdoes!” Een mooi huis werd gevonden en gekocht aan de Lovinkstraat. “Voorlopig gaan we hier niet weg”, meldt Henrie.

Is er een verschil tussen inwoners van Nunspeet en die van de Wieringermeer?  “Zeker, hier in de polder is de sfeer gemoedelijker dan in Nunspeet, dat is toch een beetje een kakdorp” aldus Henri. Ongeveer eens in de anderhalve maand wordt nog een bezoek gebracht aan zijn geboortegrond. Laatst nog met de vierdaagse die daar met enige Corona-aanpassingen toch door kon gaan.

Henrie voelt zich prima thuis in Middenmeer. De drie oudste kinderen zitten hier naar volle tevredenheid op de Wegwijzer en zelf is hij inmiddels begonnen met de opleiding voor vrijwillige brandweer bij het korps Middenmeer. Een mooie groep mensen waar hij graag deel van uit wil maken.

Foto: Ton van Oers

“Daarnaast ben ik met een vriend uit het dorp met ideeën bezig om een groep op te zetten met een missie voor Middenmeer, waar wij wat willen gaan betekenen voor het dorp. Een groep waar o.a. goede gesprekken gevoerd kunnen worden over bijvoorbeeld de balans tussen waarheid en leven maar waar wij ook met concrete leerdoelen gaan werken zoals: geestelijke vernieuwing, doelbewust pastoraat, authentieke relaties, gezond omgaan met conflicten en samen dienen (voor het dorp). Hiermee willen wij een positief christelijk geluid laten horen en mensen een kans geven om ze bekend te maken met de Bijbelse wijsheid/het geloof zodat wij dit kunnen toepassen in het dagelijkse leven”, aldus Henrie tot besluit.

Laat meer zien
Back to top button