KorfbalNieuwsSportWieringermeer

Dubbele winst bij Vido

‘Korfbalvereniging Vido is uitgebreid met een team F-jes’ – Foto: Marian Gouwenberg

WIERINGERWERF – Zaterdag was er de primeur voor onze F-pupillen. Om 10.30 uur startte hun eerste wedstrijd in hun jonge korfbalcarrière. Tegen de F’jes van Apollo uit Heerhugowaard mocht de jongste jeugd van Vido laten zien wat zij op de training geleerd hadden. In het wit mochten de geelblauwen het op nemen tegen de geelblauwen uit Heerhugowaard.

Waar in het begin het overspelen nog dicht bij elkaar gebeurde werd er op het einde van de wedstrijd al snel geschakeld van de verdediging naar de aanval. Prachtig om te zien hoe snel de kinderen leerden en steeds meer korfgerichter gingen spelen.

Vido bleek al vroeg in de wedstrijd de betere van de twee ploegen te zijn en het was Sterre Koopman die het eerste doelpunt voor Vido maakte. Lennart Hoekenga zorgde voor de 2-0. Apollo scoorde 2-1, maar door doelpunten van Rik Schadee, Sterre en Zilvan Koopman stond het 5-1. Voor rust scoorden nogmaals Sterre Koopman, Jens Schuijt en Zilvan Koopman. De rust werd ingegaan met 8-3. Na de rust werd het publiek op nog meer doelpunten getrakteerd. Uiteindelijk werd het 13-5 voor Vido. Doelpunten in de tweede helft werden gemaakt door Rick Schadee, Jens Schuijt en drie maal Zilvan Koopman.

Een prachtige overwinning waarbij er goed samen gespeeld werd en er maar liefst 13 doelpunten werden gemaakt.  De strafworpenserie na de wedstrijd werd ook gewonnen; met 3-2. Hier maakten Rick Schadee, Jens Schuijt en Lennart Hoekenga de doelpunten. Zaterdag 19 oktober wordt er nog een oefenwedstrijd tegen dit team uit Heerhugowaard gespeeld en dan Heerhugowaard.

Na de mooie winst van de F-pupillen in hun eerste (oefen)wedstrijd mochten de E-pupillen van Vido hun kunsten gaan vertonen in Uitgeest bij Stormvogels. Meestal worden de wedstrijden in de ochtend gespeeld, maar op verzoek van de tegenpartij werd de wedstrijd in de middag gespeeld. De allereerste thuiswedstrijd was tegen Stormvogels en werd er met klinkende cijfers gewonnen dus de mogelijkheden waren er wel degelijk.

Al vrij snel in de wedstrijd wist Joost Gouwenberg de korf al te vinden en was de 0 al van het scorebord af voor Vido. Na een goal van Julia van der Meer en nogmaals Joost Gouwenberg stond Vido op een 3-0 voorsprong. Vido was de betere ploeg, maar moest wel zorgvuldig blijven spelen, want bij kleine onoplettendheden werden er goede kansen gecreëerd door Stormvogels. De rust werd ingegaan met een 4-1 voorsprong.

Direct na rust scoorde Stormvogels de 2-4 maar door 2 doelpunten van Joost Gouwenberg werd de marge weer 4 punten. Het spel ging over en weer, maar Vido creëerde de kansen makkelijker dan de tegenpartij wat resulteerde in een eindstand van 9-4 in het voordeel van Vido. Mooi om te zien was dat door goed en snel samenspel spelers onder de korf werden vrijgespeeld waardoor er gescoord kon worden. Wederom een goede en mooie teamoverwinning! Doelpuntenmakers waren Joost Gouwenberg 7x en Julia van der Meer 2x. De strafworpenserie werd net als bij de F-jes gewonnen met 3-2. Hierbij scoorden Emma Gouwenberg, Floor Schellevis en Julia van der Meer.

Volgende week de thuiswedstrijd tegen de kampioen Groen Geel uit Wormer. Wanneer Vido ook van deze lastige ploeg weet de winnen kunnen zij gelijk in puntenaantal komen, waardoor zij een gedeeltelijke eerste plaats en dus ook kampioen kunnen worden. Dit zal erg lastig worden, maar je weet maar nooit…..