NieuwsWieringermeer

Edith van de Bovenkamp strijdt voor goede dekking AEDer’s

Foto: Hartstichting
Foto: Hartstichting
WIERINGERMEER – De charme van de Wieringermeerpolder is zijn weidsheid en zijn ruimte. Maar hierin schuilt ook tevens een gevaar. De aanrijtijd van bijvoorbeeld een ziekenwagen is vaak te lang om adequate hulp te kunnen verlenen bij een hartstilstand. Zes minuten is een kritieke grens in het geval van hartfalen.

In de polder is een redelijk netwerk van AED’s te vinden. Alleen moet je dan wel weten hoe je daar mee om moet gaan. Van de Bovenkamp is nu op de bres gesprongen om zoveel mogelijk mensen in het buitengebied een diploma te laten halen. In eerste instantie is ze begonnen met de bewoners van de Ooster- en Noorderkwelweg. In totaal behaalden 34 bewoners daar hun diploma.

Gisteravond reikte de trotse initiatiefneemster en cursusleidster in de kantine van loon- en aan­ne­mings­be­drijf J. van Bo­de­gom en Zn. BV de certificaten uit. Dit is wat Van de Bovenkamp pas het begin. Er zijn inmiddels contacten met bewoners van de Schelpenbolweg en ook de Schervenweg staat op de nominatie voor een cursus.

Laat meer zien
Back to top button