NatuurNieuwsWieringermeer

En ons altijd weer boeit door Peter C. Meijer: ‘Slangenarend’

In de vorige aflevering van deze rubriek schreef ik over de slangenarend die een aantal dagen in ons gebied bivakkeerde. Helaas was ikzelf niet in de gelegenheid de vogel op te zoeken toen de meldingen aan de leden van Wierhaven werden gestuurd.

Leen Kuiper stuurde een prachtige foto die hij op Wieringen had gemaakt. Tja, en dan wordt de wens om toch iets van deze leuke soort te zien steeds groter. Dus op woensdag 1 september toch maar eens zoeken. Ik haalde eerst Ad Roest op. Hij woont al weer enkele maanden in Zorgcentrum Lelypark, Helaas is zijn gezichtsvermogen sterk verminderd. De kans dat hij een vogel kan zien, is klein, maar gewoon samen even op pad in het gebied waar hij zoveel activiteiten als natuurgids heeft vervuld, is voor hem al fijn.

Wij reden naar Slootdorp en vervolgens naar De Haukes. Dan de Hoelmerkruisweg op en langzaamaan kijken in de bomen en in de lucht. Ganzen, een grote zilverreiger en kieviten, maar geen slangenarend. De vogel zou slapen in de bomen bij de oude vuilnisbelt. Die moet tegen de Wieringermeer aan liggen. Plots vliegt er toch een roofvogel. Zou dat hem zijn? Hij is te bruin en als de vogel later zijn roep laat horen is het duidelijk: een buizerd.

Niet tevreden? Wel nee. Ad een leuke middag bezorgd en zelf genoten van Wieringen. Wij reden later ook via Hippo, Stroe en Oosterland naar Den Oever. Daar aten wij een heerlijk visje en vergaten dat wij ons doel niet hadden bereikt. Dus dan maar genieten van de prachtige foto die Leen Kuiper van de vogel maakte.

Foto: Leen Kuiper
Laat meer zien
Back to top button