NatuurNieuwsWieringermeer

En ons altijd weer boeit door Peter C. Meijer: ‘Slakken’

De afgelopen dagen is er enorm veel water gevallen. Het gevolg hiervan in uw tuin kunt u zien aan de hoeveelheid slakken die er nu rondkruipen. In onze tuin groeiden er frambozen en ik merk dat slakken die net zo lekker vinden als wij. Bij het plukken ontneem ik ze wreed deze lust en ik breng ze over naar het Luilekkerland.
Het lijkt mij dat de gft-bak voor deze diersoort zo’n indruk moet geven. Slakken zorgen voor het opeten van planten en daardoor maken ze er compost van. Het is natuurlijk vervelend als ze van de aardbeien eten, maar ja ook dieren weten wat lekker is.

De slakken die ik verzamel zijn redelijk ondankbaar. Kunnen ze heerlijk zich tegoed doen van het planenmateriaal dat ik uit de tuin haal, gaan ze tegen het deksel van de groene bak aanzitten. Zo menen ze te ontsnappen aan al dat heerlijks. Ik begrijp dit niet.

De tuinslag die hier op de foto staat is een huisjesslak. Er zijn ook naaktslakken en die hebben minder onze liefde. De meeste mensen pakken ze niet zo graag op. Brrr…dat kleffe gevoel. Toch zijn ook dit interessante beesten. Trouwens slakken behoren tot een heel grote groep van dieren die op allerlei plekken voorkomen. De groep noemen wij: weekdieren.

Op de foto door de auteur gemaakt: een van de kleurrijke tuinslakken.

‘De tuinslak’ – Foto: Peter C. Meijer
Laat meer zien
Back to top button