ExpositiesNieuwsVerenigingsnieuwsWieringermeer

Expositie fotoclub Het Derde Oog

Foto: Melanie Schaafstra

WIERINGERWERF – In het weekend van 1 en 2 april houdt fotoclub Het Derde Oog een expositie in de Theaterzaal van de Cultuurschuur in Wieringerwerf. De vrijetijdsfotografen tonen een selectie van vrij werk. Naast afgedrukte foto’s in groot formaat is er ook een beamerpresentatie.

Opgericht op 25 maart 1974, bestaat fotoclub Het Derde Oog nu ruim veertig jaar. Het is een van de vele culturele verenigingen die de gemeente Hollands Kroon rijk is. Ook mensen uit de naburige gemeente Medemblik weten de fotoclub in Wieringerwerf te vinden. De leden vinden het leuk om met hun fotowerk naar buiten te treden en het publiek hiervan te laten genieten. Bezoekers kunnen een stem uitbrengen op de foto die zij het mooist vinden. Uit de ingeleverde stemmen wordt een winnaar getrokken, die een foto naar keuze mag uitzoeken.

Fotografie is een laagdrempelige hobby. Met een eenvoudige camera kun je al schitterende resultaten bereiken. Ook kun je gaan fotograferen op elk gewenst moment. De meerwaarde van een fotoclub is dat je een klankbord hebt voor je fotowerk, inspiratie kunt opdoen en van elkaar kunt leren. Bovendien is het fijn om je hobby met anderen te kunnen delen. De leden van fotoclub Het Derde Oog komen ca. eens per drie weken op maandagavond bijeen in de Cultuurschuur om elkaars werk te bespreken. Het fotograferen aan de hand van een thema stelt de leden voor een uitdaging, maar er is ook ruimte voor het inleveren van vrij werk. Daarnaast is er de mogelijkheid om deel te nemen aan educatieve avonden, oefenavonden en uitstapjes. Meer informatie over de fotoclub is te vinden op de website www.fotoclubhetderdeoog.nl. Voor vragen kunt u contact opnemen met Leen van Nieuwenhuijzen via info@fotoclubhetderdeoog.nl of telefoonnummer 0227-501837.

Fotoclub Het Derde Oog is aangesloten bij de Fotobond (Nederlands centrum vrijetijdsfotografie). De Fotobond en de Fotobond afdeling Noord-Holland Noord organiseren ook diverse activiteiten, waaraan de clubleden kunnen deelnemen, zoals (online) wedstrijden, boeiende presentaties, workshops en mentoraten.

De expositie van fotoclub Het Derde Oog vindt plaats in de Cultuurschuur, Loggersplein 1 in Wieringerwerf en is gratis toegankelijk. Zaterdag 1 april van 13:00 tot 17:00 uur. Zondag 2 april van 11:00 tot 17:00 uur. U bent van harte welkom.

Laat meer zien
Back to top button