Er op uitFilmNieuwsWieringermeer

Film Toen: Fanfare van Bert Haanstra

WIERINGERWERF – Zaterdagmiddag 18 december 14:00uur is er weer een editie van Film Toen, deze keer in de Theaterzaal van de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Deze zaal is “Corona-Proof”.

Het is  tijd voor een onverslijtbare klassieker van Bert Haanstra: Fanfare. Deze film focust op één van die vele ruzietjes waar Nederland groot in is. Prachtig, liefdevol gefilmd, in romantisch zwart-wit, met een hoge nostalgie waarde. Met in de hoofdrollen twee acteurs die de lach aan hun broek hebben hangen. De plot: op een muziekconcours resulteert een al langer sluimerend conflict in fanfare Kunst en Vriendschap in een breuk. Hoekse en Kabeljauwse twisten, RK versus N-H, hoge schutting, lage schutting. Beide helften van Kunst en Vriendschap nemen tenslotte, koppig als ze zijn, deel aan de finale van het concours. Niemand wil de ander voor laten gaan, dus voeren ze tegelijk een partituur uit die op zich niet om aan te horen is. Maar unisono klinkt het prachtig, met dank aan de gewiekste componist. Bingo, de hoofdprijs! Oer Hollandse les, met knipoog: alleen samen komen we eruit. Hoe actueel wil je het hebben?

De zaal gaat om 13.30 uur open, de film start om 14.00 uur. Entree is € 5,00 contant aan de kassa te voldoen. En…vergeet niet de QR-code (op papier of op y- of smartphone) en het mondkapje! Reserveren kan via filmhuis@decultuurschuur.nl 

Laat meer zien
Back to top button