NieuwsRegionaal nieuwsWieringermeer

Friese winnares bij de LiaisonTalentenjacht

'Winnares Liaison Talentenjacht 2016 Linde Drost'
‘Winnares Liaison Talentenjacht 2016 Linde Drost’

WESTERLAND – In Beachbar Brandend Zand op het Lutjestrand in Westerland werd afgelopen zondag gestreden om de hoofdprijs, een CD opname en 50 CD’s. Wie zou de opvolger worden van de Wieringerwerfse Anouk Geerstma, die in 2015 de LTJ op haar naam schreef? Dat was de vraag die al enkele weken rond gonsde bij vele muziekliefhebbers in Hollands Kroon.

Uit een deelnemersveld met negen finalisten was het aan de jury om een winnaar aan te wijzen. Het vergelijken van appel en peren. Want hoe vergelijk je een singer-songwriter met een soulzanger of met een vertolker van het Nederlandstalige levenslied? Een moeilijke taak…. Maar deze werd met verve vervuld door Lyanda van Oosten, Marcel Wessel en juryvoorzitter Henk Cornelissen.

Unaniem werd door de jury besloten dat de winnares van de Liaison TalentenJacht dit jaar van buiten de grenzen van Hollands Kroon kwam. De opvolgster van Anouk Geertsma luistert naar de naam Linde Drost. En zij komt uit Boelenslaan, een klein gehucht op de grens van Friesland en Groningen. Met haar versies van ‘Coat of many colors’ en ‘Fields of gold’ bracht Linde Brandend zand in vervoering. Linde zal binnenkort de Liaison Studio in Wieringerwerf bezoeken en daar enkele tracks opnemen voor haar debuut CD single. Van dit debuutalbum krijgt ze 50 exemplaren aangeboden door The Multimediacompany.

'Alle 9 finalisten van de LiaisonTalentenjacht 2016'
‘Alle 9 finalisten van de LiaisonTalentenjacht 2016’

 

 

Laat meer zien
Back to top button