DierennieuwsNieuwsRegionaal nieuwsWieringermeer

Gastgezinnen en Huisbezoekers voor Herplaatsing 4EverHome nodig

REGIO – Herplaatsing 4EverHome is een project van Stichting Realisatie Dierenwelzijn Projecten (SRDP) en zet zich in voor de herplaatsing van huisdieren. Er kunnen voor mensen allerlei redenen zijn om ongewild afstand te (moeten) doen van hun geliefde huisdier. De stichting bemiddelt rechtstreeks van de oude eigenaar naar de nieuwe, zonder tussenkomst van een asiel. Initiatiefnemers zijn Hetty Langen en Ingrid Commandeur. Ingrid, is bij velen al wel bekend door de inzet voor plaatselijke zwerfdieren en als vrijwilliger, gastgezin en TNR-acties voor Dierentehuis ’t Schuthok.
Herplaatsing 4EverHome is afhankelijk van de inzet van vrijwilligers en voor de uitbreiding van ons enthousiaste vrijwilligersteam zoekt men gastgezinnen en huisbezoekers. 

Overlijden, relatiebreuk, verandering van werk, ziekte, langdurige afwezigheid, allergie zijn slechts enkele voorbeelden om te moeten besluiten je geliefde huisdier te herplaatsen. En dan wil je dat jouw huisdier op de beste plaats terecht komt.  Herplaatsing 4EverHome biedt hierbij hulp. Zij maakt gebruik van een goede herplaatsingsprocedure, om zo een optimale match tot stand te brengen tussen huisdier en nieuwe eigenaar. Alle dieren verdienen toch immers een fijn geschikt nieuw thuis.

Indien nodig zorgen gastgezinnen voor de opvang en begeleiding van het dier wat herplaatst moet worden. Zij bepalen wanneer het dier toe is aan plaatsing bij een adoptiegezin. Het zijn ook de gastgezinnen die verantwoordelijk zijn voor het opstellen van een “persoonlijkheidsprofiel” van de hond/kat/dier. Op deze manier kan bij de matching rekening gehouden worden met de voor het dier gewenste optimale leefomgeving.

Als huisbezoeker doe je afstandsbezoeken, bezoekt potentiële gastgezinnen en adoptanten. Je inventariseert motivatie, ervaring, leefomstandigheden, wensen en mogelijkheden. Een belangrijk onderdeel in de herplaatsingsprocedure. Wilt u meer weten over gastgezin of huisbezoeker zijn, over de mogelijkheden van het herplaatsen van uw huisdier, het adopteren of wilt u een donatie doen? Kijkt u dan op de website www.herplaatsing4everhome.nl of op de Facebookpagina. Interesse in de functie van gastgezin of huisbezoeker ? Stuur dan een mail met meer informatie naar info@herplaatsing4everhome.nl


Laat meer zien
Back to top button