NieuwsWieringermeer

Grootschalige verkeerscontrole nabij Wieringerwerf

Politie fotoWIERINGERWERF – Vrijdag vond er ter hoogte van Wieringerwerf in de richting van Amsterdam een grootschalige verkeerscontrole plaats. Alle auto’s werden naar de parkeerplaats ter hoogte van Van der Valk geleidt. De auto’s werden gecontroleerd op gebreken en andere zaken die mogelijk het daglicht niet konden velen.

Ook de douane en de belastingdienst deden mee aan deze controle. De belastingdienst heeft elf voertuigen in beslag genomen. Van deze elf werden er vijf direct afgevoerd. Tevens is ruim € 5000,00 aan openstaande vorderingen betaald. Tevens zijn er elf bekeuringen en/of naheffingen uitgeschreven door de belastingdienst voor het niet correct gebruiken van handelaarskentekenplaten en voor het privé gebruiken van een bedrijfsbus. De douane had een rustige dag, zij schreven maar één boete uit voor het gebruik van rode diesel.

hennepstekjes
‘Doos met hennepstekjes’ – Foto: Politie

De politie schreef 22 boetes uit voor onder andere overbelading, gebruik mobiele telefoon, negeren rood kruis boven de weg en men hield één persoon aan die in zijn auto een kartonnen doos vol met hennepstekjes had staan. Deze man is afgevoerd naar het politiebureau in Alkmaar voor verder verhoor, zijn auto is in beslag genomen voor verder onderzoek.

Ook moesten alle gecontroleerde personen blazen op alcohol, ruim 2500 blaasproeven leverde geen positieve hits op, één  persoon had wel alcohol genuttigd maar bleef onder de strafbare limiet.

 

Laat meer zien
Back to top button