AtletiekNieuwsSportVerenigingsnieuwsWieringermeer

Grote Jeugdcross finale bij Atletiekvereniging Wieringermeer

WIERINGERWERF – AV Wieringermeer e.o. organiseert dé finale van de Jeugdcross Competitie van de atletiekunie-regio’s 1 t/m 5. Ruim 1000 jeugdige atleten uit bijna heel noord Nederland komen op zaterdag 11 maart ’23 naar het Dijkgatbos in de Wieringermeer om de strijd tegen elkaar aan te gaan. Zij hebben zich geplaatst na het lopen van 3 voorgaande crosswedstrijden. Ook strijden de atletiekverenigingen onderling tegen elkaar in een ploegenklassement.

Het Dijkgatbos is een perfecte locatie voor één van de mooiste crossen van NL. De kinderen van 6 t/m 19 jaar oud rennen met hun spikes over bos- en graspaden.  Deze kinderen behoren tot de top van Nederland en velen zullen nog jaren in de atletiekevenementen terug te zien zijn.

Van 11.00 tot 16.00 uur lopen de atleten afhankelijk van hun leeftijd afstanden tussen de 1000 en 5000 meter. Het parcours is goed zichtbaar, en als je de crossfinales echt van dichtbij wilt beleven kom dan helpen als vrijwilliger. Mail voor meer informatie naar: crossfinale@avwieringermeer.nl

Laat meer zien
Back to top button