GeschiedenisNieuwsWieringermeer

Herdruk ‘Wie­rin­ger­meer 1940 – 1945’ verkrijgbaar

voorkant-Wieringermeer-1940-1945-212x300WIERINGERWERF – Het boek ‘Wie­rin­ger­meer 1940 – 1945’ van auteur Bas Blijdorp dat in 2007 verscheen was destijds snel uitverkocht. De vraag naar een herdruk was groot.

Inmiddels heeft het Genootschap voor de geschiedenis van Wieringermeer de herdruk binnen. Voor € 20,00 kan men in het bezit komen van het boek dat een inzicht geeft in de oorlogsjaren in de Wieringermeerpolder.

Auteur, Bas Blijdorp (1929 – 2009) kwam op 2-jarige leeftijd in 1932 naar Middenmeer, hij heeft als jonge jongen de oorlog meegemaakt. Over zijn motivatie voor het schrijven van dit boek zei Bas Blijdorp in 2007: ‘Ik kwam van lieverlee tot de ontdekking dat ik tot de oudere generatie behoor die nog een persoonlijke binding heeft met de vroege jaren van onze poldergemeenschap. Daar horen ook de oorlogsjaren bij. Ik voelde het als een plicht om nog iets uit die oorlogsperiode vast te leggen en toegankelijk te maken voor een jongere generatie.’

‘Wieringermeer 1940-1945’ is een rijk gedocumenteerd verslag van grote en kleine gebeurtenissen in de polder tijdens de Tweede Wereldoorlog. De verhalen geven een verhelderend inzicht in het dagelijks leven, in de acties van de bezetter en de activiteiten van het verzet. Dit alles met de grote gebeurtenissen op het wereldtoneel herkenbaar op de achtergrond. Een boek met veel foto’s, kaartmateriaal, krantenknipsels, correspondentie, en tekeningen.

Tijdens de openingsuren van het His­to­risch Ge­noot­schap, elke za­ter­dag van twee tot vijf uur ’s mid­dags, is het boek te verkrijgen. Zolang de voorraad strekt. Het Historisch Genootschap is gevestigd in de Cultuurschuur in Wieringerwerf.

Laat meer zien
Back to top button