NieuwsWieringermeer

Het Bos Roept krijgt duurzaamheidskeurmerk Green Key Gold

WIERINGERWERF – Het stimuleringsfonds Revitalisering Verblijfsrecreatie van De Kop Werkt! voorziet ondernemers ondersteuning bij het komen tot een vitaal en toekomstbestendig vakantiepark. Een onderdeel is het Energie- en & Duurzaamheidsprogramma waarbij de ondernemer advies en begeleiding krijgt bij het verduurzamen van hun onderneming. En met succes. De ondernemingen Wierschuur Nieuwland, Kampeerterrein Het Bos Roept uit gemeente Hollands Kroon zijn gecertificeerd met het hoogst bereikbare Green Key label, Green Key Gold.

Green Key is hét internationale keurmerk voor duurzame bedrijven in de recreatie- en vrijetijdsbranche en zakelijke markt. Bedrijven met een Green Key keurmerk doen er alles aan om het milieu te sparen, zonder dat hun gasten inleveren op comfort en kwaliteit. Zij gaan daarbij een stap verder dan de normale wet- en regelgeving vereist. Erik van Dijk, National Operator Green Key Netherlands overhandigde tijdens de kennissessie verblijfsrecreatie woensdag 8 september de ondernemers het Green Key Gold certificaat.

Erik van Dijk: “Deze ondernemers zijn zich continu bewust van welke inspanningen zij kunnen leveren op het gebied van energiebesparing en verduurzamen voor hun onderneming, de gast en de lokale omgeving. Het keurmerk is een praktisch hulpmiddel om de ondernemer te begeleiden in zowel kleine als grote duurzame ingrepen van het gebruiken van de juiste schoonmaakmiddelen, tot de communicatie naar je gasten en omgeving hierover. En dit alles bij elkaar wordt beloond met het Green Key Gold certificaat.”

Nog 3 maanden
Naast het programma Energie en Duurzaamheid wordt de ondernemer op verschillende vlakken hulp aangeboden. “Zo hebben we vorige week ook het programma Toegankelijkheid gelanceerd. Nederland kent naar schatting 2,5 miljoen mensen met een beperking. Door de vergrijzing zal dit de komende jaren fors groeien. Wij adviseren en begeleiden met een pragmatisch traject de ondernemer om hier zijn accommodaties op aan te passen, zegt regionaal projectleider Maaike Steltenpool. “We stimuleren toekomstbestendige investeringen en ingrepen die de totale kwaliteit van het park verbeteren waardoor de gasten zich er meer thuis voelen en de ondernemer zich voorbereid op de toekomst. De financiële tegemoetkoming in de vorm van het stimuleringsfonds staat opengesteld tot en met 31 december 2021. Uitvoering kan plaatsvinden in het eerste half jaar van 2022.

Laat meer zien
Back to top button