NieuwsWieringermeer

Hollands Kroon breidt wagenpark voor huisbezoeken ambtenaren uit

'Acht nieuwe bolides op een rijtje' - Foto: Erwin Slootweg
‘Acht nieuwe bolides op een rijtje’ – Foto: Erwin Slootweg

WIERINGERWERF – Op 2 september spotte onze redactie een groot aantal nieuwe glimmende bolides op het Omtaplein met daarop het logo van Hollands Kroon. Het oude pand van de Rabobank is tijdelijk in gebruik door de burgemeester en de wethouders in verband met de verbouwing van het gemeentehuis in Anna Paulowna. Maar 8 auto’s voor 4 wethouders en een burgervader leek de redactie van de Meerpeen wel heel erg veel. Dus ze gingen op onderzoek uit.

Het nieuwe werken binnen de gemeente Hollands Kroon ligt hieraan ten grondslag. Veel ambtenaren kunnen kun werk vanachter de keukentafel doen. Maar soms moeten er bezoeken worden gebracht aan burgers, zijn er werkbezoeken of moet er worden gependeld tussen de gemeentelocaties. Om dit mogelijk te maken heeft de gemeente tien nieuwe volkswagen Up’s aangetrokken bij de Stern Groep in Purmerend. Dit bedrijf had het laagste ingeschreven bij de aanbestedingsprocedure.

Op de foto, die onze fotograaf op 2 september maakte, staat achter elke auto nog een parkeerbord met daarop de tekst: ‘Dienstauto Gemeente Hollands Kroon’. Hetgeen impliceerde dat deze parkeerstrook volledig in gebruik genomen zou zijn door de gemeenteauto’s. Inmiddels zijn deze borden weggehaald en staan de auto’s op diverse plaatsen in Hollands Kroon onder andere bij de Cultuurschuur.

Laat meer zien
Back to top button