Ingezonden brievenNieuwsPolitiekRegionaal nieuwsWieringermeer

Ingezonden brief: ‘Camping’ door Jervin Tonneman

Oktober 2013.
De ambtenaar: “Ik heb een mooi stukje grond net iets voor jullie”. Oké de prijs?

Een deal januari 2014.
De ambtenaar:  “Als jullie een mooi plan als opwaardering hebben zijn wij ook snel”. Hoe snel? “Maximaal 26 weken”. Akkoord. Ambtenaar verzekerde ons van het feit dat er geen bestemmingswijzing hoefde te komen

De allereerste vergadering wat een rampzalige ervaring. De ambtenaren wisten niet waar ze voor zaten. De door ons aangekochte treinwagon werd direct 4 M2 te groot bevonden. Welke richtlijnen er werden gebruikt kon men zo snel niet beantwoorden. En als klap op de vuurpijl: U komt toch uit de bouw laat eerst maar een rapport maken waaruit blijkt dat jullie überhaupt een camping kunnen beheren.

Betreffende ambtenaren worden vervangen door andere om zich met de camping bezig te houden. Er wordt een jonge dame ingevlogen en zij beslist dat er wel een bestemmingswijziging moet komen. De toegezegde 26 weken wordt minstens een jaar. En enorme kosten…..  De wethouder vraagt naar zijn geld. Maar als wij vragen hoe groot de kans is dat wij een vergunning krijgen, blijft hij ons het antwoord schuldig. Dus puur op de gok verder bouwen.

Als de vergunningen eindelijk rond zijn kan de grond kan over. Niets blijkt minder waar als blijkt dat een buurman grond heeft ingenomen. Via de mail stelt een ambtenaar ons gerust met de mededeling dat er gehandhaafd gaat worden. Dus in augustus 2015 ligt er niets meer in de weg om de grond over te dragen.

In de vergadering van oktober 2015 wordt er mede gedeeld dat de door de buurman ingenomen grond niet wordt overgedragen aan ons, maar naar het verkocht wordt aan degene die de grond heeft ingenomen. “En dat is ons besluit en daar moet u het mee doen. Wij als gemeente veranderen het reeds door u getekende contract, u krijgt een nieuw contract en die moet u tekenen”. Uiteraard waren wij het niet met deze handelswijze eens.

De wethouders hadden nog twee troeven achter de hand om ons een nieuw contract te laten tekenen: accepteren of anders krijgt Jervin’s Bouwchemie geen werk meer van de gemeente (ook al werken wij reeds 17 jaar zonder problemen voor de gemeente) en anders zal de exploitatie overeenkomst beëindigd worden en dan zult u het veld moeten ruimen. Wij hadden echter geheel aan alle eisen van de exploitatieovereenkomst voldaan.

Wij wilden graag verder met de camping en geen problemen met de buurman. De grond was echter erg belangrijk omdat de huidige in- en uitrit te smal is. Daarom hebben wij verschillende keren voorgesteld om dan de andere kant op te gaan met onze uitrit. Echter wij werden letterlijk en figuurlijk uitgelachen en er viel niet te praten over de door ons voorgestelde opties. Aangezien wij moeten voldoen aan een veilige in- en uitrit rest ons niets anders dan naar de rechter te gaan. Helaas. Probleem van de ingenomen grond en de vraag of er gehandhaafd dient te worden, wordt aan de hoorcommissie voorgelegd.

Zelfs de hoorcommissie stelt ons in gelijk en deelt de gemeente een tik op de vingers uit. De zaak diende 7 juli 2016 hiermee werden wij volledig in het gelijk gesteld zoals wij al verwachten. Wat is het ergste wat je kan meemaken in een rechtbank als je als ondernemer serieus bezig bent een prachtig bedrijf te realiseren:  twee ambtenaren van Hollands Kroon en een advocaat die liegen alsof het gedrukt staat. Geen tik op de vingers maar een mokerslag konden ze ontvangen van de rechter.

De gemeente speelt ondertussen een spel met de buurman. Buurman gaat een rechtszaak aan tegen de gemeente door te beweren dat er sprake is van verjaring. Gemeente laat verstek gaan waardoor buurman automatisch in het gelijk gesteld wordt. Uiteindelijk wordt de grond toch aan ons geleverd nadat de gemeente een deal met de buurman heeft gesloten.

Op 17 november komen partijen bij elkaar om in te zien waar de grens volgens het kadaster ligt. Het bevreemd ons dat de gemeente met hun advocaten een heerlijk kopje koffie doen bij de landje pikker totdat het droog is om alsnog na 1,5 jaar het punt aan te wijzen wat wij al lang wisten.

Conclusie
De vraag is en blijft voor ons altijd:  wat is het belang geweest om met een landje pikker in zee te gaan, en ons op alle mogelijke manieren onder druk te zetten om te dealen zoals zij dat wilden? Waarom niet gewoon zoals het hoort? Kan de landje pikker zich daadwerkelijk beroepen op verjaring? In dit geval was er geen verjaring. En dan handhaven. Kosten: € 0,00.

Waarom werd er met ons totaal niet gecommuniceerd over onze voorstellen om de inrit zes meter te verplaatsen naar de andere kant en ons 10% van de koopsom te compenseren. Er werd niet eens over nagedacht. Het werd direct van tafel geveegd met alle consequenties van dien. Waarom? De starre houding van B&W en haar ambtenaren hebben geleid tot torenhoge kosten die niet nodig waren. Kosten voor de gemeente en enorme kosten voor ons. Dit heeft ons bijna alles gekost. Bedrijf noem maar op.

Waarom worden wij als ondernemers die iets moois opzetten in de gemeente geconfronteerd met leugens en dreigementen door burgemeester en wethouders? Graag zouden wij van Theo Groot willen weten waarom hij de opdrachten ingetrokken heeft, terwijl Jaap Nawijn verkondigt in de vergadering van 16 augustus 2016 dat hij deze zaken apart ziet. Gelukkig zijn wij niet afhankelijk van de Gemeente maar de opstelling is te gek voor woorden, terwijl wij niets verkeerd hebben gedaan.

Ten allen tijden zijn wij bereidt geweest voor oplossingen. Echter wij kregen telkens: “nee”. De halsstarrige houding van de burgemeester en wethouders en betreffende ambtenaren is ongelofelijk. Verzoeken om met de wethouders en burgemeester in gesprek te gaan werden lange tijd genegeerd.

De totale schade loopt in de duizenden euro’s, en tevens werd de landje pikker beloond voor zijn daad door hem een tas vol gemeenschapsgeld aan te bieden. Hoezo de omgekeerde wereld? Hoe dit uit te leggen naar de hardwerkende burger?

Een uitnodiging van Hollands Kroon voor ondernemers in de recreatie & toeristen branche om op 10 november 2016 om in de cultuurschuur aanwezig te zijn, met als doel Hollands Kroon wil samen met de ondernemers de schouders eronder zetten om de toeristen meer leven in te blazen, hebben wij als enige in de hele gemeente niet ontvangen.

Wij denken toch echt dat een landje pikker belangrijker is volgens het standpunt van de Gemeente, in ons geval denken wij wat wil Theo Meskers nou? De gemeente heeft bij ons zoveel schade aangericht dat dit de komende jaren niet meer hersteld kan worden, het vertrouwen in deze gemeente zit ver onder het 0 punt.

En waarom dat blijft een raadsel??

Met vriendelijke groet,

Camping Land uit Zee
Jervin Tonneman

Laat meer zien
Back to top button