NieuwsWieringermeer

Inwoners Nieuwesluis voelen zich geschoffeerd door nieuwe aanvraag Joep Karel

NIEUWESLUIS – De omwonenden van het voormalig Joods Werkdorp in Nieuwesluis voelen zich opnieuw geschoffeerd door Karel BV en wethouder Theo Meskers. In de nieuwsbrief staat te lezen dat ze zelf hebben moeten ontdekken dat er op 23 april a.s. een besluit door de gemeenteraad genomen zou kunnen worden om 160 logiesplekken op het werkdorp volgens een nieuw principeverzoek van Karel BV.

De omwonenden zijn op geen enkele wijze door Joep Karel van Karel BV geïnformeerd, ondanks de toezegging van wethouder Meskers eind maart, dat die dat wél zou doen. ‘Loze beloften’ concluderen de omwonenden. ‘We hebben daarmee ook geen vertrouwen meer in loze beloften van de wethouder omdat deze nagelaten heeft te checken of Karel ons geïnformeerd had, vóór hij dit voorstel in B&W bracht of op de raadsagenda zette. We vinden dit gedrag van zowel Karel als wethouder Meskers in flagrante tegenspraak met eerdere toezeggingen van zowel de wethouder als de projectontwikkelaar met wie we in februari van dit jaar elk afzonderlijk constructieve gesprekken hebben gevoerd. Daarin is door beide toegezegd ons te informeren over
nieuwe ontwikkelingen.’ schrijven de omwonenden.

De nieuwe aanvraag van Karel BV doet opnieuw veel stof opwaaien bij de omwonenden van het Joods Werkdorp. Ze vinden dat het principe voorstel van Karel BV pas na de coronacrisis behandeld zou moeten worden door de raad. Omdat van fatsoenlijk onderling overleg ook geen sprake kan zijn door de geldende corona-maatregelen.

‘Al met al vinden we dat het college de verdenking op zich laadt dat zij misbruik maakt van de beperking in de vergadermogelijkheden door de coronacrisis. Waarom moet dit voorstel anders per se op de eerste vergadering van de raad na de stop, vanwege de coronacrisis, op één avond van begin tot eind behandeld worden? In wiens belang is dat? Wij als omwonenden zijn ook nog eens beperkt in onze onderlinge contactmogelijkheden, door het verbod om met meer dan 3 mensen bij elkaar te komen. We vinden het er sterk op lijken dat deze crisis gebruikt wordt om het nieuwe voorstel van Karel met zo weinig mogelijk inspraak voor bewoners door de raad te jassen.’ aldus de bewoners.

 

Laat meer zien
Back to top button