NieuwsWieringermeer

Justitie eist 1,3 miljoen van crimineel Ferry B. uit Wieringerwerf

WIERINGERWERF – Afgelopen dinsdag eiste de advocaat-generaal een bedrag van 1,3 miljoen euro in hoger beroep in de ontnemingszaak van Ferry B. uit Wieringerwerf. Ferry B. wordt gezien als de spin in een crimineel web in de Noordkop.

Ferry B. werd veroordeeld tot 39 maanden cel voor onder meer witwassen en drugsmokkel. Naar verwachting komt B. pas in 2023 weer op vrije voeten. De 1,3 miljoen die men door de ‘plukregeling’ probeert te innen hebben vooral betrekking op de betrokkenheid van B. bij de smokkel van drugs. Zo zou hij hand en spandiensten hebben verleent voor de Wieringer Vissersfamilie De J., geld hebben witgewassen en een grote hennepplantage hebben gehad in Hippolytushoef.  Het openbaar ministerie ziet voldoende aanknopingspunten om het bedrag van 1,3 miljoen te kunnen onderbouwen. Het bewijs ligt vooral vast in versleutelde berichten die de betrokkenen naar elkaar stuurden.

Naast B. kwam ook Slootdorper B.W. voor de rechter. Hij had op zijn zolder een hennepkwekerij met 310 planten. Uit zijn elektriciteitsgebruik bleek dat hij minimaal drie oogsten gehad moest hebben. Tegen hem werd een ontneming van ruim 30.000 euro geëist. W. kreeg al eerder een werkstraf opgelegd. De rechter doet uitspraak in de zaken over de ontnemingsvorderingen op 29 juni meldt de Schager Courant.

Laat meer zien
Back to top button