NieuwsWieringermeer

Kat in de boom in het Robbenoordbos

Foto: Ingrid Commandeur

WIERINGERWERF –  Maandag kreeg Ingrid Commandeur een melding van Staatsbosbeheer over een kat hoog in de boom in het Robbenoordbos zou zitten. Een medewerker van Staatsbosbeheer was daar aan het werk en zag de kat zitten. Er is contact geweest met de dierenambulance, maar die kwamen helaas geen poolshoogte nemen.

Foto: Ingrid Commandeur

‘Dat is jammer want zelf in de boom klimmen is uiteraard gevaarlijk, maar andere hulp inschakelen kan natuurlijk wel. Tevens heeft de kat misschien medische zorg nodig en ook kan er gekeken worden of de kat een chip heeft. Maandagavond hebben wij zelf en iemand van Staatsbosbeheer een poging gedaan, helaas ging de kat alleen maar hoger.’ zegt Ingrid Commandeur.

De kat zat al zeker 3 dagen in die boom, misschien wel langer. Tijd voor actie, gebeld naar de Brandweer Wieringerwerf en zij kwamen gistermiddag een handje helpen. De kat zat zo hoog in de boom, ook met de ladder van de brandweer lukte het niet. Helaas de enige manier was met water spuiten. ‘Een zielig gezicht, zoveel stress voor de kat.
Na een lange tijd liet de kletsnatte kat toch los en viel naar beneden waar de brandweer klaar stond met een zeil om op te vangen en wij ook met een handdoek, laken en reiskoffer. Helaas rende de kat weg het bos in, wij laten het hier niet bij zitten en gaan nog proberen hem of haar te vangen.’ zegt Commandeur.

Foto: Ingrid Commandeur
Laat meer zien
Back to top button