NieuwsWieringermeer

Kleimeer Assurantiën en Nh1816 schenken interactieve knuffels aan ouderen

WIERINGERWERF – Financieel advieskantoor Kleimeer Assurantiën komt in actie voor de cliënten van Woonzorggroep Samen. Op 30 juni schonk het advieskantoor aan enkele vestigingen van Samen speciale interactieve knuffeldieren. Deze knuffeldieren reageren als huisdieren en zijn daardoor ideaal gezelschap voor ouderen zijn in deze moeilijke en eenzame coronatijd.

Vanuit de samenwerking met Nh1816 Verzekeringen maakt Robert Kleimeer, eigenaar van het gelijknamige advieskantoor, deze actie mogelijk. Via het donatieplan ‘Samen Betrokken’ heeft de coöperatie Nh1816 200.000 euro ter beschikking gesteld voor lokale goede doelen en initiatieven ter bestrijding van de effecten door de coronacrisis. Kleimeer Assurantiën deed met succes een beroep op dit speciale fonds.

Kleimeer kwam op het idee om interactieve knuffels te doneren door zijn betrokkenheid bij de Stichting Samen Vrienden. Stichting Samen Vrienden, een maatschappelijke organisatie, zet zich in het gehele jaar in om geld in te zamelen ten behoeve van extra activiteiten voor cliënten van Woonzorggroep Samen.

Foto: De Meerpeen/Alexander Bügel

Robert Kleimeer legt uit: ‘Contact met de buitenwereld is voor ouderen beperkt. De interactieve knuffels bieden steun en troost. Ze reageren net als huisdieren en bieden een vorm van gezelschap. Knuffelen bevordert bovendien de mentale gezondheid. Eenzaamheid is al jaren een probleem, maar in deze moeilijke coronatijd vereenzamen ouderen nog meer. We zijn blij om samen met Nh1816 op deze manier iets voor deze kwetsbare groep te kunnen doen.’

‘De samenleving heeft het in deze tijden van het coronavirus ontzettend zwaar. Als coöperatieve verzekeraar willen we de kwetsbare mensen en maatschappelijke projecten een steuntje in de rug bieden, samen met onze adviseurs en verzekerden’, vertelt Dorine van Basten, bestuurslid Coöperatie Nh1816. ‘Wij hebben daarom een budget van 200.000 euro vrijgemaakt om steun te bieden waar die nú het hardst nodig is. Dat is waar Nh1816 voor staat: we verzekeren met oog voor de wereld om ons heen en zetten samen de schouders onder sterke maatschappelijke initiatieven. We zorgen voor elkaar.’ Co Wiskerke, penningmeester van de Stichting Samen Vrienden: ‘Wij zijn zeer verheugd met dit prachtige initiatief van Nh1816, aangezien wij momenteel zelf nu geen evenementen kunnen organiseren om geld te genereren voor de extra’s voor de cliënten.’

 

Laat meer zien
Back to top button