NieuwsVerenigingsnieuwsWieringermeer

Leen Kuiper succesvol met ‘Low key’ fotografie

WIERINGERWERF – De laatste thema-avond in 2016 van fotoclub Het Derde Oog stond in het teken van ‘Low key’ fotografie. Bij deze belichtingsvorm wordt gebruik gemaakt van één lichtbron, eventueel aangevuld met een enkel invullicht of een reflector. Typerend aan een ‘Low key’ foto is de egaal zwarte achtergrond.

‘Low key’ – Foto: Leen Kuiper

Onder begeleiding van Johan Pronk konden de amateurfotografen in november al met deze belichtingsstijl oefenen. De meeste clubleden zijn zelfstandig verder gaan experimenteren met het creëren van lichtaccenten, een aantal leverde fotowerk in van de oefenavond. Zo ook Leen Kuiper, die een prachtig stilleven fotografeerde van een appel, twee uien, knoflook en zwarte veren, met daarachter schuin diagonaal een groot mes. Via een snoot valt het licht gebundeld op het schilderachtige tafereel, wat leidt tot warme kleuraccenten en lichte contouren langs het mes. Een fraaie compositie met fraai licht. Leen Kuiper behaalde hiermee de eerste plaats.

De donkere ‘Low key’ foto’s zijn te zien op de website www.fotoclubhetderdeoog.nl, bij de clubavond van 12 december. Op deze site is ook informatie te vinden over de fotoclub. Vlak voor Kerst sloten de leden van Het Derde Oog het jaar 2016 af met de presentatie van de Kettingfoto van het vorige seizoen, een drankje en tapas. Het nieuwe jaar 2017 biedt wederom veel uitdagingen, te beginnen met het onderwerp ‘Dubbel’ op maandag 16 januari. De clubavond begint om 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur) en vindt plaats in zaal 4.10 van de Cultuurschuur in Wieringerwerf. Wie vrijblijvend een clubavond wil bijwonen, kan contact opnemen met Leen van Nieuwenhuijzen, via info@fotoclubhetderdeoog.nl of telefoonnummer 0227-501837.

Laat meer zien
Back to top button