Er op uitLezingNieuwsWieringermeer

Lezing ‘Bodem in transitie’ bij ‘t Nut

MIDDENMEER – Wat hebben dinosaurussen en tomaten met elkaar te maken? Wieringermeerder en Nut lid Robert Kielstra neemt u samen met Dr. Koenraad Elewaut (geoloog)mee in het ontstaan van onze ondergrond en het huidige gebruik van de diepere bodem. Sinds de jaren ‘60 van de vorige eeuw is er veel bodemonderzoek gedaan door de gasbedrijven en tot zee recent is er gas gewonnen onder de Wieringermeer.

Met de komst van Agriport is daar ondergrondse regenwateropslag, warmteopslag en aardwarmtewinning bij gekomen. De regio staat daarmee middenin de energietransitie. Hoe dit allemaal in zijn werk gaat en wat daar allemaal bij komt kijken zal deze avond behandeld worden.

Robert Kielstra studeerde aan de landbouwschool en daarna bedrijfskunde aan de universiteit van Groningen. In 2005 ging hij werken bij projectontwikkelaar Agriport om vervolgens directeur te worden van het energiebedrijf ECW Energy. Daarnaast heeft hij een vergelijkbaar energiebedrijf opgezet voor glastuinders net onder Londen. Koenraad Elewaut is na zijn studie in Delft gepromoveerd als geoloog. Momenteel is hij als geometrisch productie en reservoir ingenieur werkzaam bij ECW Energy.

De lezing bodem in transitie is op woensdag 20 april vanaf 20.00 uur in de Theaterzaal in de Cultuurschuur in Wieringerwerf. De toegang voor niet leden ’t Nut € 5,00.

Laat meer zien
Back to top button