Anna PaulownaGemeentenieuwsHollands KroonNieuwsWieringermeer

Maak het oplichters niet te makkelijk!

HOLLANDS KROON – Het aantal slachtoffers van fraude via bijvoorbeeld WhatsApp is fors toegenomen. Daar zijn senioren helaas vaak slachtoffer van. Om senioren hier weerbaar tegen te maken organiseert de gemeente 2 informatiebijeenkomsten:

woensdag 12 april 2023 om 19.30 uur in De Cultuurschuur in Wieringerwerf
donderdag 13 april 2023 om 19.30 uur in MFA De Ontmoeting in Anna Paulowna.

U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn. Aanmelden is verplicht.

Het programma
Tijdens deze bijeenkomst vertellen zij u graag over diverse vormen van cybercrime, zoals spoofing, phising, hulpvraagfraude en hoe u het kunt herkennen. Een wijkagent van de politie is aanwezig en deelt zijn kennis met u. Ook zijn zij benieuwd naar uw eigen ervaringen met cybercrime. Uiteraard onder het genot van een bak koffie, kop thee of frisje.

Meld u aan voor de bijeenkomst
Dit kan via telefoonnummer 088-3215 000 of via e-mailadres veiligheid@hollandskroon.nl. Graag horen zij op welke avond u langs wilt komen en met hoeveel personen.

Campagne Senioren & Digitale Veiligheid
Via de campagne Senioren en Digitale Veiligheid probeert de gemeente senioren kennis en vaardigheid bij te brengen om cybercrime te herkennen en zichzelf daartegen te beschermen. Senioren zijn zeker niet het enige slachtoffer van hulpvraagfraude of phishing. Het overkomt echt iedereen. Als u slachtoffer bent van fraude, is het van belang dat u dit bespreekbaar maakt en hulp zoekt. Op die manier kan de weerbaarheid worden verhoogd tegen verschillende vormen van cybercriminaliteit.

Laat meer zien
Back to top button