NieuwsVerenigingsnieuwsWieringermeer

Match Hollands Kroonse Uitdaging tussen SVK en De Meerpeen afgerond

MIDDENMEER – Tijdens de beursvloer van de Hollands Kroonse Uitdaging kwam er een match tot stand tussen Seniorenvereniging De Kroon en De Meerpeen. De match bestond uit het genereren van publiciteit voor de SVK. In het Meerpeen Magazine van maart is het interview met voorzitter Rene Verberne gepubliceerd. Voor diegene die het interview hebben gemist hierbij de digitale variant. Met de voorzitter is afgesproken dat ook in toekomstige edities van het Meerpeen Magazine en op de website De Meerpeen er altijd een plekje vrij is voor het nieuws van de SVK.

SVK de Kroon bestaat 20 jaar en kijkt naar de toekomst

‘Voorzitter Rene Verberne’ – Foto: De Meerpeen – Alexander Bügel

Op 9 mei 2000 ontstond de Seniorenvereniging De Kroon. De uitvalsbasis Match Hollands Kroonse Uitdaging tussen SVK en De Meerpeen afgerondwas een ruimte in De Kroon in Middenmeer. Het gebouw, dat in eigendom was van de gemeente Wieringermeer, werd overgedaan aan Stichting Wooncompagnie. Deze kwam met het plan om de activiteitenruimte te veranderen in 5 appartementen. Uiteindelijk is dat gelukkig niet doorgegaan. Het plan werd gewijzigd in 3 appartementen en een mooie grote ontmoetingsruimte. Nu is het stil in de ontmoetingsruimte van De Kroon in Middenmeer. Het Covid-19 virus laat ook hier zijn sporen na. Het bruist er anders van de activiteiten. Middels een vast weekprogramma kunnen leden en niet-leden van Seniorenvereniging De Kroon o.a. sjoelen, koersballen, schilderen, biljarten, bingoën, aan gymnastiek doen en klaverjassen. Nu in Corona tijd kan dat helaas niet.

Toch zet de seniorenvereniging ook in de Corona tijd zijn beste beentje voor om eenzaamheid onder ouderen te bestrijden. Zo is er nog het winkeltje (Toko) dat alle werkdagen de deuren opent. Hier kunnen mensen hun boodschappen doen en tevens binnen de geldende maatregelen een kopje koffie drinken in de grote zaal. Zo wordt aan de sociale functie van de seniorenvereniging alsnog invulling gegeven.

“We prijzen ons gelukkig dat we als seniorenvereniging een prachtige ontmoetingsruimte hebben. Dit mede door de geweldige samenwerking met de woningstichting. Zij helpen ons aan alle kanten en de contacten zijn zeer goed te noemen” zegt waarnemend voorzitter René Verberne. “Het gaat goed met de vereniging. We mogen ons al enkele jaren verheugen op financiële ondersteuning van de gemeente Hollands Kroon en de woningstichting. En ook het Oranjefonds doet elk jaar een flinke duit in het zakje. Die gelden gebruiken we om ’s zomers extra activiteiten te kunnen ondernemen. We gaan er dan regelmatig op uit. Dan huren we een bus en gaan we naar een museum, we maken een vaartocht of gaan naar een bezienswaardigheid. Helaas ging dat het afgelopen jaar niet door. Maar wat in een goed vat zit, verzuurt niet”.

De vereniging telt 156 leden, waarvan er 50 uit Kroonwaard komen en de rest komt uit het dorp en naaste omgeving. Leden betalen € 52,00 per jaar, wat neerkomt op € 1,00 per week. Daarvoor kunnen ze aanschuiven bij de activiteiten. Ook niet-leden zijn van harte welkom bij onze activiteiten. Ze kunnen rustig de tijd nemen om te ervaren of de activiteiten zijn wat ze zoeken. Als ze op regelmatige basis komen wordt hen uiteindelijk wel gevraagd om lid te worden.

Natuurlijk zijn er altijd nog wensen. En dat is ook zo bij de seniorenvereniging De Kroon. Maar die wensen liggen deels buiten de vereniging. “We hebben als bestuur het initiatief genomen om in gesprek te gaan met Activiteitenvereniging De Meerpaal, de voormalige afdeling van de ANBO in Middenmeer, die hun activiteiten uitoefenen in het Posthuis. Want twee seniorenverenigingen die beiden kosten maken voor een accommodatie, is eigenlijk zonde. Er is al de nodige kruisbestuiving qua leden en gezamenlijke activiteiten en dat gaat prima. Vandaar dat we als besturen verkennende gesprekken hebben gehad om te kijken of we de activiteiten kunnen samenvoegen in de ontmoetingsruimte in Kroonwaard. Met als uiteindelijk doel om samen naar één seniorenvereniging te groeien voor Middenmeer. De gesprekken tussen de besturen zijn positief. Dus als het straks weer mogelijk wordt om met de leden bij elkaar te komen, zou het zomaar kunnen dat er in Middenmeer één seniorenvereniging komt. En dat zou mooi zijn voor iedereen”, besluit Verberne het gesprek.

Laat meer zien
Back to top button