NieuwsPolitiekWieringermeer

‘Met De Oude Beurs kan men alle kanten op’

'De Oude Beurs in Middenmeer' Foto: Erwin Slootweg
‘De Oude Beurs in Middenmeer’ Foto: Erwin Slootweg

MIDDENMEER – Na zes jaar leegstand wordt het tijd om iets met De Oude Beurs in Middenmeer te doen is het college van mening. Het initiatief van Jacob Jan Vijn om er vluchtelingen in te huisvesten wordt door het college omarmt. Daarna zouden er arbeidsmigranten in gehuisvest kunnen worden lezen we in het voorstel van het college aan de raad.

De inwoners van Middenmeer hebben tijdens de inloopavond van afgelopen dinsdag duidelijk laten weten dat een arbeidsmigrantenlogies wat hen betreft geen optie is. Ontwikkelaar Vijn ziet geen heil meer in een logiesbestemming voor arbeidsmigranten in De Oude Beurs laat hij aan de Schager Courant weten. ‘Mi­gran­ten­op­vang in De Oude Beurs stuit op veel ver­zet. Maar er is bij­voor­beeld veel vraag naar zorg in de ge­meen­te. Dus waar­om zou je het pand daar niet ge­schikt voor ma­ken? Maar ik hoor­de veel men­sen met goe­de ini­ti­a­tie­ven voor De Oude Beurs. Waar­om zou­den we niet sa­men­wer­ken om iets moois te re­a­li­se­ren?’ aldus Jacob Jan Vijn in de krant.

Ook de gemeente Hollands Kroon stelt zich flexibel op in de bestemming van De Oude Beurs na de vluchtelingen. ‘De gemeente zal niet vasthouden aan arbeidsmigranten als bestemming. De raad praat nu eerst over vluch­te­lin­gen. De rest volgt la­ter’ laat woordvoerster Noortje Slot weten. Of dit tot gevolg heeft dat het college aanstaande dinsdag met een gewijzigd voorstel naar de raad komt, waarin alleen gevraagd wordt om positieve intentie uit te spreken aangaande de vluchtelingenopvang, zullen we af moeten wachten.

Laat meer zien
Back to top button