NieuwsWieringermeer

Mogelijk zonnepark van 76 hectare en turbines in het IJsselmeer

WIERINGERMEER – Het IJsselmeer is in beeld bij de uitwerking van de plannen voor het opwekken van duurzame energie. In de plannen die er nu liggen voor de RES wordt gesproken over 76 hectare met zonnepanelen en ook nog 12 windturbines in het water.

Ook is er in de Kop van Noord-Holland sprake van 277 hectare zonneparken op land. De meeste zonneweides zijn gepland langs de grote wegen zoals de A7, N9 en de N249. In Hollands Kroon is er geen mogelijkheid tot het aanleggen van zonneparken op land door een motie van VVD, Onafhankelijk Hollands Kroon en SHK die enkele maanden geleden werd aangenomen in de gemeenteraad. Deze drie fracties zien voldoende mogelijkheden voor zonnepanelen op daken.

De plannen voor de RES zijn nog niet definitief. Ze maken onderdeel uit van de eerste gezamenlijke visie van de zeventien gemeenten in Noord-Holland Noord voor duurzame energie. Voor het zomerreces neemt B&W hierover een voorlopig besluit. Na het zomerreces praat de gemeenteraad er over. Juni volgend jaar moeten de plannen definitief zijn. Ook de provincie en Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier zijn betrokken bij deze zogeheten Regionale Energie Strategie.

 

Laat meer zien
Back to top button