DierennieuwsNieuwsWieringermeer

Niemand weet…..niemand weet….

WIERINGERWERF – Niemand weet…..niemand weet…. hoe de zoon van Belle heet, of haar dochter, of de kinderen van Fleur…. Nee niemand weet al hoe de jonge geitjes gaan heten! A.s. zaterdag 8 april tussen 13.30 en 15.30 uur verwachten we kraamvisite bij Kinderboerderij Het Galjoen.

Iedereen mag dus komen kijken hoe mooi de kleintjes van de geitenzusjes Belle en Fleur geworden zijn. Kinderen van 4 t/m 12 jaar kunnen dan de namen inleveren die zij voor onze jonge geitjes bedacht hebben. We vragen een naam voor:

De kinderen van Belle:
Een wit bokje met zwarte vlekjes en een lichtbruin geitje met een beetje wit.

De kinderen van Fleur:
Een lichtbruin bokje met wit waarin bruine vlekjes en een
zwart geitje met wit en zwarte vlekjes.

Dinsdag 28 maart was het mooi weer en mochten de moeders met hun kroost voor het eerst naar buiten. Wat we niet hadden voorzien, was dat de zussen Belle en Fleur buiten heel anders op elkaar reageerden dan naast elkaar in de kraamhokjes! De kinderen van Belle doken gelijk onder hun Tante Fleur om bij haar te drinken. Hier was moeder Fleur niet van gediend en stuurde hen op harde wijze weg terug naar hun eigen moeder. Voor de zekerheid werd toen toch maar snel een tussenhek gecreëerd om ze in daarna voorzichtig aan de nieuwe situatie te laten wennen.

Momenteel laten de grote elzenbomen op het grote terrein enorme hoeveelheden katjes vallen. Soms zijn er ’s ochtends kruiwagens vol opgeharkt en verwijderd en komt er  ’s middags een flinke windvlaag en alles ligt weer vol! Het heeft een heel apart effect bij de schapen! De sliertjes blijven aan hun wollen vachten  plakken en dat ziet er toch wel apart uit!

Op 3 april was het 3 jaar geleden dat pony Sterre  bij ons kwam wonen. Er is in die afgelopen 3 jaar heel wat veranderd bij Het Galjoen. Er is een mooie blokhut gekomen, er zijn kippen- en konijnenhokken gebouwd, er is een leuk caviadorp gerealiseerd en een aantal kleinere ruimtes afgehekt. O.a. een weitje voor de varkens Bert en Ernie. Er verhuisden ook dieren naar elders. Onze hertenbok kreeg een nieuw tehuis  op Texel en vorig jaar verhuisden de geitjes Noenie en Foenie naar Heiloo. Toen Sterre hier kwam  waren er nog geen konijnen, cavia’s en varkens. Maar met de komst hiervan veranderde het voormalige hertenkamp langzamerhand in een kinderboerderij. Jammer genoeg hebben we niet de bezetting om hele dagen open te zijn, bezoekers kunnen nu alleen terecht op de open dagen of wanneer er gewerkt wordt. Mededelingen hierover staan op onze  Facebook pagina en in de kranten. Er hangen ook openingstijden en berichten in de mededelingenkast tegen het grote hek van de kinderboerderij. Daarin vind je ook de foto’s met de namen van onze bewoners en binnenkort dus ook van onze jonge geitjes! Zaterdag tussen 13.30 en 15.30 uur hopen we op veel aanloop en dat er leuke suggesties voor namen worden meegebracht  We zijn benieuwd!

Laat meer zien
Back to top button