NieuwsWieringermeer

Nieuwbouw brede school De Meertuin vordert gestaag

SLOOTDORP – In opdracht van Stichting Surplus en Stichting Maatschappelijk Vastgoed Alkmaar (SMV) wordt in Slootdorp een nieuwe, duurzame Brede School gebouwd. De nieuwe school wordt gebouwd op sportpark De Belboei. Onderwijs, kinderopvang en sport komen daar samen op één locatie. De nieuwe Brede School Slootdorp zal onderdak bieden aan basisonderwijs, peuterschool en BSO en vervangt de bestaande school De Meertuin. In de school bevindt zich tevens een gymzaal van ca 455 m2.

Directrice Eveline van Mameren leidt ons rond, samen met vier Meertuin-leerlingen die ook reuzebenieuwd zijn hoe het gebouw er van binnen uit zal zien. “Kijk hier rechts komt mijn kantoor, wat een ruimte” meldt Eveline bij het binnenkomen van het inderdaad heerlijk ruime schoolgebouw. “Uiteraard zit ik hier niet alleen, ook een aantal van mijn collega’s vinden hier hun werkplek” klinkt het enigszins verontschuldigend. We lopen door de centrale hal en daarachter zijn de contouren van de gymzaal goed waarneembaar. Een grote stap vooruit, de leerlingen moeten nu eerst 15 minuten lopen voordat ze bij de huidige gymzaal zijn dus dat wordt een hele verbetering. “Buiten komt er een boarding veld waar onze leerlingen zich heerlijk kunnen uitleven. Het veld wordt mede-gebruikt door de voetbalvereniging CV Wieringermeer. Eigenlijk is er bij alles wat met de nieuwbouw te maken heeft rekening gehouden en samengewerkt met onze ‘buren’ en overige gebruikers”, meldt Eveline enthousiast. We lopen de schoollokalen door. Eveline: “Alle klassen hebben een eigen in- en uitgang

naar buiten toe en hebben tevens een doorgang naar de klas ernaast. Deze opzet biedt vele extra mogelijkheden en zorgt voor een prettige ‘open‘  sfeer. Dit zal de saamhorigheid vergroten en is ook uitermate praktisch. Er wordt ook een tweetal spreekkamers gerealiseerd waar bijvoorbeeld bijlessen kunnen worden gegeven en waar ouders kunnen worden ontvangen voor (10-minuten) gesprekken. Ook de onderbouw-afdeling (deze is qua bouw gespiegeld aan de bovenbouw-tak) ziet er prachtig uit”.

De journalist weet het zeker. De schoolkinderen zullen het hier het komende schooljaar enorm naar hun zin hebben. Eén van de meegelopen kinderen zit nu al in groep 8 en zal dus net niet de start van het nieuwe schoolseizoen meemaken. Wel jammer, maar om er nou voor te blijven zitten is ook weer niet de bedoeling, beantwoordt zij de lastige vraag van de journalist.

Deze slideshow vereist JavaScript.

Laat meer zien
Back to top button