NieuwsWieringermeer

Opknappen Oude Zeug kost anderhalf miljoen

Foto: Erwin Slootweg

WIERINGERMEER – De werkhaven Oude Zeug kan wel een opknapbeurt gebruiken. Een extern technisch bureau heeft in opdracht van de gemeente Hollands Kroon een onderzoek uitgevoerd. Zij ramen de kosten op zo’n an­der­half mil­joen euro. De kade en dam­wan­den verkeren in slech­te staat en moe­ten wor­den ver­van­gen.

Hol­lands Kroon is mede-ei­ge­naar van de ha­ven voor over­slag van agra­ri­sche pro­duc­ten en zand (cir­ca twee hec­ta­re, drie­hon­derd me­ter kade).

Het an­de­re deel van Oude Zeug is ge­pri­va­ti­seerd. Om haar deel van de werk­ha­ven even­tu­eel te kun­nen af­sto­ten, moet de ge­meen­te dit eerst op­knap­pen.
Tus­sen­tijds heb­ben ver­schil­len­de par­tij­en, on­der meer van­uit de off­sho­re sec­tor (op­wek­king van wind­ener­gie op zee), in­te­res­se ge­toond om kade- en werk­ruim­te in Oude Zeug te hu­ren.  Of de re­no­va­tie daad­wer­ke­lijk zal wor­den uit­ge­voerd, hangt af van be­sluit­vor­ming door de ge­meen­te­raad. Die moet hier­over er­gens in de loop van 2018 een knoop door­hak­ken.
Laat meer zien
Back to top button