Agrarisch nieuwsNieuwsWieringermeer

Petitie Data Non Grata veelvuldig ondertekend

WIERINGERMEER – De petitie die enkele weken geleden werd opgestart door de groep Data Non Grata onder de noemer ‘Stop NU de bouw van datacenters Wieringermeer’ is inmiddels ruim 2750 keer ondertekend. Door de recente aandacht via NH Nieuws over de datacenters en de petitie schoot de teller weer omhoog.

De inhoud van de petitie luidt als volgt:

Wij
Inwoners van Hollands Kroon en omliggende gemeenten die tegen de bouw van nog meer datacenters zijn

constateren
Landschapspijn, afbraak van de leefomgeving, lichtvervuiling, verzilting van de bodem, geen structurele werkgelegenheid, restwarmte die vervliegt in de lucht, koelwater wat geloosd wordt in de sloot en door het waterschap niet gezuiverd kan worden, gebrek aan waterberging en burgers die niet gehoord worden; De datacenters hebben tot op heden geen maatschappelijke bijdrage geleverd aan de inwoners van Hollands Kroon!

en verzoeken
Te stoppen met de bouw van 170 ha (340 voetbalvelden) hyperscale datacenters in de Wieringermeer, die ten koste gaan van woon-, werk- en leefgenot.

De overhandiging van de petitie laat vanwege de Covid-regelgeving nog even op zich wachten. Hetgeen betekend dat er door geïnteresseerden nog steeds ondertekend kan worden. Kijk voor meer informatie op
stopdatacenterswieringermeer.petities.nl.

Laat meer zien
Back to top button