Er op uitNieuwsWieringermeer

‘Publieke werken’ bij Filmhuis Cultuurschuur

Publieke werkenWIERINGERWERF – Op vrijdag 23 september staat Publieke Werken op het programma. Deze Nederlandse film uit 2016 is geregisseerd door Joram Lürsen en de hoofdrollen zijn voor Gijs Scholten van Aschat, Jacob Derwig en Rifka Lodeizen.

1888: Een vioolbouwer, Vedder (Gijs Scholten van Aschat), moet het veld ruimen als zijn huisje, gelegen tegenover het net opgeleverde Centraal Station van Amsterdam, moet wijken voor het geplande Victoria Hotel. Zijn neef Anijs (Jacob Derwig), apotheker te Hoogeveen, heeft zich door ongeoorloofd medisch handelen in de nesten gewerkt en zoekt een uitweg, voor zichzelf en zijn vrouw Martha (Rifka Lodeizen), maar ook voor een groep arme turfstekers die hij een toekomst in Amerika belooft. Bevlogen – of is het hoogmoed? – beramen de twee een plan om het onderste uit de kan te halen. Met tragische gevolgen. De zaal gaat om 19.30 uur open en we starten met de film om 20.00 uur. De entree bedraagt € 5,00.

De belangstelling voor deze film is erg groot, op dit moment zijn er nog 10 kaartjes beschikbaar. Wij adviseren u daarom snel te reserveren als u deze film niet wilt missen.

Laat meer zien
Back to top button