GemeentenieuwsNieuwsRegionaal nieuwsWieringermeer

Resultaten onderzoek openbare ruimte Hollands Kroon bekend

Logo Hollands Kroon vlagHOLLANDS KROON – Iedere twee jaar wordt er onderzoek gedaan naar de waardering van de openbare ruimte in Hollands Kroon. Zo ook dit jaar. De inwoners van Hollands Kroon hebben hun eigen woonomgeving beoordeeld met een gemiddelde van 6,8. Ten opzichte van 2012 (7,1) en 2014 (6,9) is dit iets afgenomen. Uit de resultaten blijkt ook dat een groot gedeelte van de inwoners nog steeds tevreden is over de hoeveelheid fiets- en wandelroutes in de wijk. Ook de mate van verlichting en de hoeveelheid openbaar groen worden positief beoordeeld.

Belangrijkste aandachtspunten
De belangrijkste aandachtspunten die worden genoemd zijn (nog steeds) de kwaliteit van de verharding (trottoirs), bestrijding van onkruid,  de aanpak van hondenpoep en de aanwezigheid van zitbanken en afvalbakken. De gemeenteraad heeft in 2015 besloten om vanaf 2016 structureel € 300.000 extra te reserveren voor de openbare ruimte: € 125.000 voor bewonersinitiatieven, € 90.000 voor onkruidbeheersing op verharding en € 85.000 voor de aanplant van nieuwe bomen.

Het complete onderzoeksrapport is te raadplegen via de link onderaan deze pagina. Met de resultaten uit dit rapport kan het college en de gemeenteraad bepaalde beleidskeuzes maken op het gebied van de inrichting en het onderhoud van de openbare ruimte. Klik op de link hieronder om het complete rapport te lezen.

Openbare ruimte in beeld

 

Laat meer zien
Back to top button