GemeentenieuwsNieuwsRegionaal nieuwsWieringermeer

Robbenplaat in beeld voor AZC

'Mogelijke locatie AZC' - Foto: Alexander Bügel
‘Mogelijke locatie AZC’ – Foto: Alexander Bügel
WIERINGERWERF – Er moet, volgens burgemeester Jaap Nawijn, een plan klaarliggen voor een AZC in Hollands Kroon. Nawijn wil, ondanks dat er momenteel geen nieuwe toestroom van vluchtelingen is, door de zure appel heen bijten. Voor de plaats van een AZC heeft de gemeenteraad van Hollands Kroon een viertal criteria opgesteld.  Geschikte locaties moeten voldoen aan de vastgestelde criteria: Bij één van de vier hoofdkernen liggen, nabij voorzieningen (zoals winkels, scholen voor basisonderwijs en openbaar vervoer), 2,5 ha groot en huisvesting voor tien jaar moet mogelijk zijn.

Hiermee is het college aan de slag gegaan en heeft dit voorgelegd aan de burgers. In totaal werden er 21 locaties aan het college voorgesteld, waarvan er 9 in de Wieringermeer lagen. Het college heeft de criteria van de raad toegepast op de genoemde locaties en toen bleek er slechts één locatie, Robbenplaat, daadwerkelijk aan de eisen te voldoen. Op Wieringen is er ook 1 locatie gevonden, in Anna Paulowna 2 locaties en in Niedorp zijn er 3 locaties voorgesteld.

De voorgestelde locaties in de Wieringermeer zijn:  Robbenplaat in Wieringerwerf, Oosterterpweg in Wieringerwerf, De Slufter/Amsteldiep in Wieringerwerf, Lelypark/Ovingestraat in Wieringerwerf, Terpweg 2A in Wieringerwerf, Terrein van voormalig rsg Wiringherlant in Wieringerwerf, Joods werkdorp in Slootdorp, Oude zeug/Noorderdijkweg in Wieringerwerf en het voormalig pand Rabobank, Brinkweg 17 in Wieringerwerf. In dit overzicht zijn alle locaties vermeld met daarbij een toetsing van de criteria.

Klik op de afbeelding voor een vergroting
Klik op de afbeelding voor een vergroting
Alle locaties zijn door de gemeente inzichtelijk gemaakt in een Google Maps bestand. De afbeeldingen, in de vorm van de percelen, zijn wel erg klein uitgevallen, dus het wordt even zoeken.

Hoe nu verder?
Via het digitale platform ‘Argu’ van de gemeente Hollands Kroon kan tot 26 oktober een mening worden gegeven over de voorgestelde locaties. Het college bepaald aan de hand van de reacties vanuit de burgers op Argu en de zienswijze van het COA welke locaties worden voorgesteld aan de gemeenteraad. Naar verwachting zal de gemeenteraad eind november een beslissing nemen.

Nog even alle gegevens op een rijtje:
Google Maps met locaties
Meest gestelde vragen en antwoorden
Lijst met locaties en beoordelingen
Argu website voor het ventileren van uw mening

Laat meer zien
Back to top button