Er op uitExpositiesNieuwsWieringermeer

Schilderclub Kroonwaard exposeert in de Cultuurschuur

Lummy Siksma portretWIERINGERWERF – Iedere maand is er in de centrale hal van de Cultuurschuur een expositie van lokale kunstenaars. Deze maand weer een heel bijzondere namelijk van de Schilderclub Kroonwaard. U bent van harte welkom de gehele maand juli, tijdens de openingstijden, in de Cultuurschuur.

De schilderclub is een onderdeel van de Seniorenvereniging de Kroon van Kroonwaard in Middenmeer. Deze is opgericht in 1991 door Bertus Verschuren en Janny Kooistra. Het langstzittende lid is 23 jaar actief en het nieuwste lid is 1 jaar actief. De club bestaat uit 11 leden en twee begeleiders. Veelal dames. De meeste dames schilderen met olieverf. Stijl van schilderen is ook zeer veelzijdig.

De exposanten zijn: Annie Schipper is het langst actief in de club, schildert heel verfijnt en precies. Zij laat een boerderij en een schilderij Japanse stijl, zien. Lummy Siksma heeft een paar schilderijen van de Zaanse Schans gemaakt en een portret van haar echtgenoot, die ze u graag wil laten zien. Maria Wijnia is de oudste dame van de club en de snelste schilderes. Ze heeft veel vogels geschilderd. Truus Schrooder is een uitmuntende tekenares. Bij de schilderclub houdt ze zich toch bezig met schilderen en vindt het heerlijk om zich bezig te houden met de oude gebouwen. Mijneke Klomp schildert graag zelf genomen foto’s na, van een vakantie of mooie bloemen. Ook af en toe een portret wat haar erg aan spreekt. Thea van der Ploeg schildert graag in de stijl van Jopie Huisman en het oude boeren leven. Corry Bakker gebruikt verschillende stijlen, het kan zomaar een kleurige olifant zijn of paar hele mooie dames. Hannie Wijtman schildert graag koeien en wil u er graag van laten genieten. Dina Wansink werkt grotendeels met acryl verf en maakt sprekende vrouwen portretten en landschapjes. Nel van Schaik heeft een drieluik gemaakt met dames en een kledingkast. Waarbij je het idee krijgt dat je zo de kleren uit de kast kunt halen. Nel combineert de verf acryl en olie. Henny van Dok, laat u een mooi stilleven en een landschapje zien. De dames worden begeleid door Tecla Smit en Tonnie Muller. 

Laat meer zien
Back to top button