NieuwsWieringermeer

Seniorencomplex Kroonwaard krijgt eigentijdse uitstraling

'Nieuw schilderwerk en maatregelen voor betere brandveiligheid'

MIDDENMEER – Vaarwel gedateerd groen en blauw schilderwerk en welkom moderne grijstinten: Kroonwaard in Middenmeer zal weer stralen! De schilders van Helder Vastgoed zijn druk in de weer om het seniorencomplex een nieuw gezicht te geven. In opdracht van Wooncompagnie worden 18 appartementen voorzien van nieuw schilderwerk, in eigentijdse kleurstellingen. De kozijnen worden parelwit, de deuren grachtengroen, de balkonhekken groengrijs en de diverse panelen mosgrijs. ‘Juist die combinatie geeft het complex een heel andere, moderne uitstraling,’ stelt Ninon Pijnacker, Technisch Adviseur Woningen van Wooncompagnie. De eerste fase van de werkzaamheden is inmiddels afgerond, naar tevredenheid van de corporatie én de bewoners.

‘Goed schilderwerk is niet alleen goed voor het complex op zich, het komt ook het woongenot ten goede,’ zegt Ninon Pijnacker. ‘Veel bewoners reageren positief op de schilderwerkzaamheden en dat is natuurlijk een goede zaak. Wooncompagnie vindt het belangrijk dat mensen goed en prettig wonen.’ Ook ‘veilig wonen’ staat bij Wooncompagnie hoog op de agenda. ‘Om die reden controleren we woningen en complexen regelmatig op de brandveiligheid,’ aldus Technisch Adviseur Woningen Johan Visser. ‘Zo bleek uit een onderzoek in Kroonwaard dat een deel van het complex, dat in totaal 21 appartementen omvat, niet voldoet aan de laatste brandveiligheidseisen. Ook daar gaan we mee aan de slag.’

Foto: Aangeleverd

Naar aanleiding van het onderzoek neemt Wooncompagnie een aantal maatregelen. Zo wordt bij enkele woningen het valraam in de keuken vervangen door vast brandwerend dubbelglas. Verder worden voordeuren voorzien van een dranger die vervolgens wordt aangesloten op een rookmelder. Tochtdorpels aan de onderzijde van deuren worden vervangen en bij woningen op de begane grond worden de rookgasafvoeren en mechanische ventilatieleidingen brandwerend behandeld. Datzelfde geldt voor het plafond van de meterkast. Het totale project van Wooncompagnie neemt naar verwachting nog enkele maanden in beslag.

Laat meer zien
Back to top button