NieuwsVerenigingsnieuwsWieringermeer

Speelheuvel voor De Koeteltuin in Middenmeer

Koeteltuin Speelheuvel
‘De kiepwagens worden ‘s morgens in alle vroegte geladen’ – Foto: De Koeteltuin

MIDDENMEER – Op 5 november 2016 was het eindelijk zover! Dankzij de hulp van veel vrijwilligers kon er een officieel begin aan de Koeteltuin gemaakt worden. In het vroege ochtendgloren werden er 30 rijplaten geplaatst door Jeroen de Ruijter van Spaansen . Al net zo vroeg stonden er 6 trekkers met kiepwagen aan de Den Oeverseweg, om met grond geladen te worden dankzij Sjors van Loonbedrijf Dieleman. Wat een prachtig gezicht! Per transport vervoerden zij zo’n 8 m3 richting de Dr. Hoogkamerlaan in Middenmeer. Onze dank gaat uit naar top chauffeurs: Steven Bruin, Tim van Schip, Mike Roskam, Jacob Geluk, Paul Sleutel & Jaap Hotting. Dankzij de rijplaten en de uitmuntende rijstijl van onze chauffeurs is de straat ook nog ‘prutloos’ gebleven.

Na de eerste ronde transport, werd er onder de partytent genoten van een goede kop koffie, overheerlijke cake en oliebollen, dankzij het cateringteam bestaande uit Tanja Stam, Nel van Schaik, Marco Bijpost en Reinier Bron. Onze topper Michiel Veenstra van Veenstra Grondwerken, zette zich met hart en ziel in om een prachtig strakke speelwal te creëren en gunde zichzelf amper tijd voor een ‘bakkie’. Met de grootste professionaliteit verscheen er in stormachtig rap tempo een prachtige speelwal. Na afloop werden alle vrijwilligers door snackbar PiccoBello uit Middenmeer getrakteerd op een heerlijk broodje kroket. Jac van der Geer van Jacarodeo plantte samen met zijn vrouw,
60 m2 bloembollen, zodat de Koeteltuin komend voorjaar een fleurig aangezicht biedt.

Ook RTV NH regioverslaggever Jurgen van den Bos kwam verslag doen. Kijk hieronder
naar zijn bijdrage.

Al met al blikken de vrijwilligers terug op een zeer geslaagde dag, met een prachtig eindresultaat. De heuvel kan nu een tijdje inklinken. In de lente wordt hij verder afgewerkt, met gras ingezaaid en precies op maat gemaakt voor de kabelbaan, de taludglijbaan en de hellingklimmer.

Laat meer zien
Back to top button