NieuwsWieringermeer

Speeltoestel Alkmaarseweg Middenmeer wordt eind oktober verwijderd

Foto: Gemeente Hollands Kroon
Foto: Gemeente Hollands Kroon

MIDDENMEER – Een speeltoestel bij de speelplek aan de Alkmaarseweg in Middenmeer wordt binnenkort verwijderd. Bij een inspectie is gebleken dat het klim- en klautertoestel niet meer voldoet aan de veiligheidseisen.

Het klimtoestel is in de jaren ‘90 aangelegd bij de ontwikkeling van de aangrenzende woonwijk en is ongeveer twintig jaar oud. Ieder jaar inspecteren we onze speeltoestellen op veiligheid. Dat zijn er in onze gemeente ongeveer zeshonderd. Meestal doorstaan de speeltoestellen deze inspectie zonder al teveel problemen. Eventueel geconstateerde gebreken kunnen vaak goed worden hersteld. In het geval van het klimtoestel aan de Alkmaarseweg is dit niet het geval. Er wordt nog onderzocht of bepaalde onderdelen van het toestel kunnen worden hergebruikt.

De gemeente heeft geen groot budget voor het vervangen van speeltoestellen. Daarom wordt in overleg met de bewoners gekeken naar eventuele wensen voor een vervangend toestel en wat past binnen de financiële mogelijkheden. Ook worden de mogelijkheden van inwonerparticipatie verder onderzocht.

Het toestel wordt eind oktober verwijderd. Naar verwachting wordt een eventueel nieuw toestel in het voorjaar van 2017 geplaatst.

Laat meer zien
Back to top button