NieuwsWieringermeer

Stand van zaken van Hofjes Wonen Hollands Kroon

WIERINGERWERF – Wij ontvingen de nieuwsbrief van Vereniging Hofjes Wonen Hollands Kroon met het verzoek om deze informatie te delen.

Beste leden van de Vereniging Hofjes Wonen Hollands Kroon,

Via dit schrijven willen wij u informeren over de stand van zaken tot nu toe met betrekking tot onze plannen tot het bouwen van een hofje in Wieringerwerf. We leven op dit moment in onzekere tijden vanwege het Corona virus. De regering heeft in verband hiermee drastische maatregelen getroffen. We kunnen stellen dat geen enkel lid van onze jonge vereniging een dergelijke ingrijpende situatie heeft meegemaakt. Statuten voorzien niet in dergelijke extremiteiten.

75 Huishoudens hebben zich tot nu toe aangemeld bij onze Vereniging. Dat is een mooi aantal en een goed teken om door te kunnen gaan. De landelijke vereniging Knarrenhof blijft ons ondersteunen en begeleiden met de voortgang in dit project steeds in samenspraak met gemeente Hollands Kroon.

Om te voldoen aan de statutaire bepalingen van de vereniging zouden we eind april van dit jaar een algemene ledenvergadering moeten houden waarin ook het bestuur van onze Vereniging Hofjes Wonen Hollands Kroon officieel gekozen zou worden. Door de verplichtende maatregelen die door de regering zijn afgekondigd en de verwachting dat dit nog even aanhoudt hebben we als bestuur besloten deze ledenvergadering te verplaatsen
naar het najaar. Eén en ander hangt af van het verdere verloop van deze pandemie. We houden u hiervan op de hoogte.

Waar staan we op dit moment met de plannen:

    • De uitslag van de eerste enquête; (okt. 2019)
      – De meeste leden komen uit Wieringerwerf e.o.
      – Type woningen (bij hof van 30 woningen)
      – 27% sociaal (8 woningen)
      – 27% goedkoop (8 woningen)
      – 40% midden (12 woningen)
      – 6% middenduur (2 woningen)
    • Wens 55+ hof
    • 75% zo spoedig mogelijk tot binnen vijf jaar (streven is 2023)
    • De meeste met minimaal 1 auto

Volgens de werkwijze van Knarrenhof zijn we aanbeland in fase 1a, dat wil zeggen haalbaarheid (= onder andere Vastleggen randvoorwaarden, overleg met de gemeente en reken/tekenschets). Binnen een half jaar gaan we naar fase 1b (= onder andere CPO-bouwgroep = Collectief Particulier Opdrachtgeverschap, de individuele gesprekken, hoogte positie op wachtlijst).

Nog even voor alle duidelijkheid: Knarrenhof bepaald de toewijzing, wij niet. Gelukkig heeft de Corona nog geen of weinig invloed op de voortgang, de gemeente en Knarrenhof zijn in gesprek. Op dit moment liggen de reken- en tekenschetsen bij de gemeente voor verder akkoord. Ook hier houden wij u hiervan op de hoogte. Streefdatum is nog steeds 2023.

Tot slot; pas goed op u zelf en blijf gezond!
Met vriendelijke groet,

Namens het bestuur van Vereniging Hofjes Wonen Hollands Kroon
Edgar Nooter, Voorzitter.

Laat meer zien
Back to top button