GemeentenieuwsNieuwsPolitiekRegionaal nieuwsWieringermeer

Stelling: ‘Nawijn moet opstappen’

'De tussenstand van de stelling van de Schager Courant'
‘De tussenstand van de stelling van de Schager Courant’

HOLLANDS KROON – Afgelopen week was een bewogen week op politiek gebied in Hollands Kroon. Allereerst werd op dinsdagavond de begroting voor 2017 vastgesteld. Met € 7000,00 overschot de krapste begroting ooit. Maar meteen na de begrotingsvergadering ontstond het nieuws waar het de rest van de week over zou gaan; de microfoon van burgemeester Nawijn. De ‘zure gekken’ uitspraak die Burgemeester Nawijn deed was koren op de molen van diverse landelijke media. Zo zagen de inwoners van Wieringerwerf cameraploegen van RTV Noord-Holland, RTL Editie.nl, SBS Hart van Nederland, NOS en POW-nieuws voorbij komen.

Het bericht met het filmpje, dat als eerste op de website en de Facebookpagina van de Meerpeen verscheen, is inmiddels ruim 12.500 keer bekeken. Ook werd het bericht opgepakt door landelijke schrijvende media waaronder De Telegraaf. De Schager Courant schrijft ook al enkele dagen over de misstap van Nawijn. En hebben zij, net als RTV Noord-Holland, ook de misstappen van Nawijn uit het verleden als burgemeester in zijn vorige gemeenten en Hollands Kroon inzichtelijk gemaakt.

Gisteren vroeg de Schager Courant aan haar lezers of ze van mening zijn dat Jaap Nawijn moet opstappen. Rond middernacht, nadat de stelling één dag  actief is geweest, heeft onze redactie even naar de tussenstand gekeken. De 637 personen die de stelling hebben beantwoord, geven een duidelijk signaal af. Van hen is 87% van mening dat het beter is dat Nawijn opstapt, dit komt neer op 554 van de 637 stemmen. De overige 13% geeft Nawijn nog het voordeel van de twijfel.

Bovenstaande cijfers zijn volgens de redactie een duidelijke advisering aan de gemeenteraad van Hollands Kroon. Van de poging van enkele oppositiepartijen in de raad om de blunder van Nawijn in het openbaar te bespreken zijn enkele coalitiepartijen, VVD en CDA, niet erg gecharmeerd. Echter als er door de lezers van de Schager Courant, waarbij waarschijnlijk vele uit Hollands Kroon, zo’n duidelijk signaal wordt afgegeven kan je als politiek toch niet anders dan het openbaar bespreekbaar te maken? Tenminste als je de burgers serieus neemt! Verder is het natuurlijk aan de ingestelde vertrouwenscommissie om tot een oordeel over het functioneren van burgemeester Nawijn te komen. Dat is democratie, en daar hebben we volksvertegenwoordigers voor gekozen om dat voor ons in alle wijsheid te beoordelen.

We zullen de stelling de komende dagen nog in de gaten houden. Mocht u ook een stem uit willen brengen dan kan dat hier.

Laat meer zien
Back to top button