GeschiedenisNieuwsWieringermeer

Tegeltableau huishoudschool naar de Cultuurschuur

Foto: De Cultuurschuur
Foto: De Cultuurschuur

WIERINGERWERF – De aanstaande sloop van de vroegere Huishoudschool in Wieringerwerf in verband met de vestiging van de nieuwe Aldi op deze plek grijpen het Historisch Genootschap en De Cultuurschuur aan om het tegeltableau dat daar verscholen was achter de naamsaanduiding van Reckless van de sloophamer te redden.

Gompelman
Foto: De Cultuurschuur

De initiatiefnemers kregen spontane medewerking van de ALDI en Van der Bel Sloopwerken. Met de reddingsactie wordt gehoor gegeven aan de oproep die oud-docent Henk De Groot vorig jaar deed om het tegeltableau uit 1962 te redden.

Inmiddels is Zeno
Gompelman met zijn mannen al in de weer om door hak- en breekwerk het tableau er in één stuk uit te krijgen, Frank Jansen van JG Metaal uit Slootdorp

Staalwerk
Foto: De Cultuurschuur

zorgt voor een staalconstructie. Het tableau is ruim 4 1/2 meter breed en bijna 2 1/2 meter hoog  en weegt ongeveer 3 ton. 

Het kunstwerk krijgt een mooi plekje naast de entree op de muur van Dorpsvereniging De Ruimte.  Het bestuur van de Cultuurschuur hoopt op 3 september tijdens de uitmarkt in de Cultuurschuur het tableau te kunnen onthullen.

Laat meer zien
Back to top button