DierennieuwsNieuwsWieringermeer

Ter adoptie: Koetje en Kalfje

WIERINGERMEER – Koetje & Kalfje, 2 jonge zusjes zijn samen op zoek naar een blijvend 4EverHome. In hun jonge leventje zijn ze al een aantal keer van eigenaar gewisseld. De reden hiervan ligt niet aan deze 2 vrolijke dames. Op dit moment zijn ze nog wel wat schrikkerig, maar met rust, aandacht en regelmaat gaat dit vast goed komen. Bij een goede verzorging kunnen cavia’s zo’n 7 tot 8 jaar oud worden.

Koetje &Kalfje zijn nog jong en willen graag samen blijven. Ze hebben veel aandacht nodig, met name van soortgenoten. Het zijn sociale dieren die altijd minstens met z’n tweeën gehouden moeten worden. Sommige cavia’s genieten daarnaast van menselijke aandacht in de vorm van aaien, maar dat geldt lang niet voor alle cavia’s. De caviakooi of het caviahok moet genoeg ruimte bieden zodat Koetje & Kalfje genoeg lichaamsbeweging kunnen krijgen. Een schuilhokje vinden ze ook fijn. Houtsnippers, hennepvezel voldoen prima als bodembedekking. Er moet altijd voldoende vers hooi aanwezig zijn.

Zorg voor voldoende afleiding in de kooi, denk hierbij aan wc-rolletjes, verse takken van onbespoten fruitbomen. In de zomer kunnen Koetje & Kalfje eventueel in een caviahok buiten. Vrij rondlopen (met afzetting) als ze daar veilig zijn voor katten of andere roofdieren en mits de temperatuur ’s nachts niet te laag wordt zou ook kunnen. Het buitenhok of de ren moet uit de wind en regen staan. Bovendien moet er schaduw zijn, want van felle zon houden cavia’s niet. Cavia’s maken zelf geen vitamine C aan, daarom is het belangrijk om Koetje & Kalfje speciaal caviavoer met toegevoegde vitamine c te geven.

Voor de jonge zusjes wordt gezocht naar:

  • Een blijvend en rustig 4EverHome
  • Een eigenaar die ervaring heeft met de verzorging van cavia’s of iemand die zich daarin wil verdiepen en er dan voor 100% voor wil gaan.
  • Iemand die geduld heeft en Koetje & Kalfje de kans geeft om vertrouwen in de nieuwe eigenaar te krijgen.
  • Een ruime geschikte woonplek
  • Op dit moment verblijven ze nog bij hun huidige verzorger in de Kop van Noord-Holland.

Wie heeft er een fijn plekje met voldoende ruimte, aandacht en zorg? Voor meer informatie of bij interesse: info@herplaatsing4everhome.nl

Naam: Koetje & Kalfje

Cavia’s
Geslacht: zeugjes
Leeftijd: ongeveer 5 maanden oud

Laat meer zien
Back to top button