GemeentenieuwsNieuwsPolitiekRegionaal nieuwsWieringermeer

Tweede onderzoek naar minder regels in Hollands Kroon

regels realiteitHOLLANDS KROON – Begin 2015 schrapte de gemeenteraad 70% van de regels uit de Algemene plaatselijke verordening (Apv). We willen graag weten hoe het nu gaat zonder die regels.

Wat merkt u ervan? En wat vindt u van de leefbaarheid in de gemeente? Dat onderzoeken we samen met de Radboud Universiteit Nijmegen. Heeft u onlangs een brief van ons ontvangen om mee te doen aan dit onderzoek en de vragenlijst nog niet ingevuld? Wilt u dat dan alsnog doen? Uw input is zeer belangrijk voor de uiteindelijke resultaten. Alvast bedankt!


Drie rondes van onderzoek
De Radboud Universiteit onderzoek samen met ons in drie rondes hoe inwoners minder regels ervaren. De eerste ronde was na de zomer van 2015. De inwoners die de vragenlijst toen hebben ingevuld, hebben onlangs een brief ontvangen om mee te doen aan de tweede ronde van het onderzoek. In 2017 volgt de derde en laatste rond van het onderzoek. Daarna kunnen er conclusies getrokken worden over de effecten van minder regels.

Wat is de Apv?
Algemene plaatselijke verordening (Apv) is het eigen gemeentelijke wetboek voor openbare orde en veiligheid. Veel dingen die voorheen in de Apv stonden, kunt u volgens ons prima samen regelen. Vaak doet u dat ook al. Ook waren er regels, die niet meer gebruikt werden. Daarom hebben we 70% van deze regels geschrapt. Grote zaken die belangrijk zijn voor veiligheid en bij gevaar staan nog steeds in de Apv. Meer informatie over de verkorte Apv vindt u op www.voordeeenvoordeander.nl

 

Laat meer zien
Back to top button